OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1981 η IAF καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ

07/06/2019 - 00:01
Ιράκ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

913: Ο Κωνσταντίνος Ζ’ ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.

1821: Η Μάχη του Δραγατσανίου. Ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί.

1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο. Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνεται ο τούρκος ναύαρχος και περισσότεροι από 1000 παριστάμενοι.

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται στο Ναύπλιο σε θάνατο για συνωμοσία και εσχάτη προδοσία.

1907: Απαγχονίζεται από τους κομιτατζήδες ο θρυλικός μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας.

1914: Το πρώτο σκάφος διασχίζει τη διώρυγα του Παναμά.

1917: Οι Γάλλοι, με την έγκριση του Ελευθέριου Βενιζέλου, εξορίζουν στο Αιάκειο της Κορσικής τους γερμανόφιλους αντιπάλους του, Δημήτριο Γούναρη, Ιωάννη Μεταξά, Σπύρο Μερκούρη, Ίωνα Δραγούμη και Βίκτορα Δούσμανη.

1919: Αποχωρούν από την Κέρκυρα και τα τελευταία στρατεύματα των Συμμάχων.

1922: Μέλη της βρετανικής ορειβατικής αποστολής στο Έβερεστ κατορθώνει να φτάσουν στην πιο ψηλή κορυφή, σε υψόμετρο 8.168 μ.

1929: Στη νέα κυβέρνηση, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναλαμβάνει και το Υπουργείο Υγιεινής, έπειτα από σχετική υπόσχεσή του στην Κοινωνία των Εθνών.

1934: Ο Ernst Lehner σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα γκολ σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανοίγοντας το σκορ στο 24″ του αγώνα Γερμανία- Αυστρία (3-2).

1938: Ιδρύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος το “Τυπογραφείον Τραπεζογραμματίων της Τραπέζης”.

1942: Τερματίζεται με νίκη των Αμερικανών η μάχη του Μίντγουεϊ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

1943: Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.

1965: Η SONY παρουσιάζει το πρώτο βίντεο οικιακής χρήσης (μοντέλο CV-2000). Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.

1970: Ιστορική απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στον αγώνα Βραζιλία – Αγγλία (1-0) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Ο Μπανκς θεωρείται από πολλούς ως ο τρίτος τερματοφύλακας όλων των εποχών πίσω από τον Λεβ Γιασίν και τον Ρικάρντο Θαμόρα.

1981: Ο Μπιορν Μποργκ γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Roland Garros για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ίβαν Λεντλ.

1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ Οσιράκ, στα περίχωρα της Βαγδάτης. (Επιχείρηση Όπερα)

1991: Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, ασκείται κατά των υπευθύνων εφημερίδων, που αναδημοσίευσαν την προκήρυξη της 17Ν.

1992: Έκκληση στους Ίμβριους να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο νησί, όπου διαμένουν πλέον μόνο 300 Έλληνες.

1994: Στη Σουηδία, η Βουλή εγκρίνει νόμο βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να παντρεύονται, χωρίς ωστόσο να χαίρουν των ιδίων προνομίων με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη, και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες δύο γυναικών. Παραμονές Πρωτοχρονιάς του1994 αποκαλύφθηκε η υπόθεση των «σατανιστών της Παλλήνης», που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η «σατανική τριάδα» κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας. Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τη αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Επόμενο θύμα τους ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου. Στις 23 Δεκεμβρίου 1997 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κηρύττει ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Ασημάκη Κατσούλα και Μανόλη Δημητροκάλλη. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για απλή συνέργεια σε δύο φόνους, που διέπραξαν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης.

1995: Τριβές και αντιπαραθέσεις έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ το ενδεχόμενο να παραστούν στο γάμο του Παύλου Γλίξμπουργκ βουλευτές του κόμματος, που έχουν λάβει προσκλήσεις από τον τέως βασιλιά.

2002: «Έφυγε» η Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος.

2003: Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

2007: Κηδεύεται στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα ο ρόκερ Μπο Ντίντλεϊ, παρουσία πλήθους κόσμου. Μία γκόσπελ ορχήστρα παίζει τραγούδια του, ενώ ξεχωρίζει μία λουλούδινη κιθάρα, στο σχήμα της τετράγωνης κιθάρας του Ντίντλεϊ.

Tags: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣΙΡΑΚΙΣΡΑΗΛΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Related Posts

σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1947 το αρματαγωγό Αχελώος υψώνει την Ελληνική Σημαία στη Σκωτία

17/05/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1868 οι Κρήτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους σε μάχη στο Γάζι Ηρακλείου

16/05/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1948 το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία

15/05/2026 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

APKWS: Τα βρετανικά Typhoon στη Μέση Ανατολή εξοπλίζονται με το αντι-drone σύστημα

Δένδιας για Τουρκία: «Η απειλή δεν κρύβεται, διατυπώνεται με περίσσια θρασύτητα»

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν για την «ηρεμία πριν από την καταιγίδα» με μια εικόνα AI

Η Ρωσία δέχθηκε μια από τις μαζικότερες ουκρανικές επιθέσεις – Κατέρριψε πάνω από 500 drones

Η Χεζμπολάχ έπληξε στρατόπεδο στο βόρειο Ισραήλ – Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στο νότιο Λίβανο

NATO: Η Τουρκία προτείνει νέο αγωγό στρατιωτικών καυσίμων προς τη Ρουμανία, μέσω Βουλγαρίας

Diaplous: Πρόταση για ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για την αντιμετώπιση θαλάσσιων drones

Κούβα: «Οδηγός προστασίας» για τους πολίτες σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης

Top News

Αλέξης Τσίπρας: «Τον Σεπτέμβρη θα είναι αργά» - Ακόμα μια ανάρτηση για το νέο κόμμα του

Η Σάρον Στόουν πέρα από το sex symbol: Η γυναίκα που νίκησε τον μύθο της

Eurovision: Τι σημαίνει τελικά αυτό το «Bangaranga»

Eurovision 2026: Ποια είναι η Dara που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με το «Bangaranga»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert