Σαν σήμερα: Τούρκοι δολοφονούν στη Δερύνεια τον Σολωμό Σολωμού

Το 1816 το Ηνωμένο Βασίλειο προσαρτά επίσημα το αρχιπέλαγος Τριστάν ντα Κούνια.

Το 1888 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, παρουσιάζεται ο φωνογράφος του Τόμας Έντισον παίζοντας μία ηχογράφηση του «The Lost Chord» του Άγγλου συνθέτη Άρθουρ Σάλιβαν.

Το 1900 η Συμμαχία των Οχτώ Χωρών καταλαμβάνει το Πεκίνο, σε μία εκστρατεία για τον τερματισμό της Εξέγερσης των Μπόξερς στην Κίνα.

Το 1912 Αμερικανοί πεζοναύτες εισβάλλουν στη Νικαράγουα για να υποστηρίξουν την υποστηριζόμενη από τις Η.Π.Α. κυβέρνηση.

Το 1922 κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία η Στρατιά Μικράς Ασίας αρχίζει γενική σύμπτυξη.

Το 1936 οι ΗΠΑ ανακηρύσσονται νικήτριες της πρώτης διοργάνωσης μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο, όταν κερδίζουν τον Καναδά με 19-8.

Το 1941 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρούζβελτ και ο Άγγλος Πρωθυπουργός Τσώρτσιλ εξαγγέλλουν την Χάρτα του Ατλαντικού.

Το 1944 οι Γερμανοί Ναζί πυρπολούν το Πλατύστομο Φθιώτιδος.

Το 1945 η Ιαπωνία αποδέχεται την «άνευ όρων» συνθηκολόγηση. Ο Αυτοκράτορας Χιροχίτο αναγγέλλει, την επομένη, την απόφαση αυτή από ραδιοφώνου προς τον Ιαπωνικό λαό.

Το 1945 στη Γαλλία, μετά από μια δίκη που κράτησε πολλές βδομάδες, στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον στρατηγό Φιλίπ Πεταίν, αρχηγό της κυβέρνησης του Βισύ. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ντε Γκωλ του δίνει χάρη και μετατρέπει την ποινή του σε ισόβια.

Το 1969 Βρετανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το 1974 αρχίζει η δεύτερη στρατιωτική επέμβαση (Αττίλας ΙΙ) της Τουρκίας στην Κύπρο με την προέλαση στρατευμάτων της, χωρίς ουσιαστική παρουσία αντιμαχομένων δυνάμεων.

Το 1992 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Βοσνία για τη διασφάλιση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το 1994 συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο περιβόητος διεθνής τρομοκράτης Κάρλος το Τσακάλι, κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες. Την ίδια ημέρα εκδίδεται στη Γαλλία.

Το 2003 περίπου 50 τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που συγκλονίζει τη Λευκάδα.

Το 2005 αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.