OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μαγνησία: Ο Καμμένος στην εορτή του Προστάτη της Aεροπορίας

20/07/2016 - 13:22
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr κοντά σε συμφωνία για αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης που λειτουργεί στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, ώστε να επισκευάζει όλα τα ελικόπτερα και των τριών σωμάτων (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού), με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το Στεφανοβίκειο, όπου παραβρέθηκε ο ΥΕΘΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις του προστάτη του όπλου Προφήτη Ηλία.

Επίσης ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας ο Πρ. Ηλίας ανακηρύχτηκε και επίσημα προστάτης της Αεροπορίας Στρατού.

Ο υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της μονάδας και στη συνέχεια έλαβε μέρος στη δεξίωση όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στρατιωτικούς, εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, για να εορτάσουμε μαζί, με θρησκευτική ευλάβεια, τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, προστάτη του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού. Η σημερινή εορτή του Προστάτη Αγίου δείχνει τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τους αγίους μας, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο ακρογωνιαίων πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.

Σήμερα είναι επίσης ημέρα μνήμης και τιμής για τους αθανάτους ήρωες μας, τους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, αρκετοί εξ αυτών εν καιρώ ειρήνης.

Όμως «Ού Θνάσκει Ζάλος Ελευθερίας».
Η θυσία τους θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στο δρόμο του καθήκοντος.
Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη.

Η υποχρέωση μας αυτή είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Είναι μια ηθική, αλλά και εθνική επιταγή.

Εσείς είστε αυτοί, στους οποίους η πατρίδα, εμπιστεύεται τα σύγχρονα και πανάκριβα οπλικά μέσα, οι δυνατότητες των οποίων αποκτούν πρόσθετη αξία σε συνδυασμό με τις άριστες ικανότητές σας, αυξάνοντας κατακόρυφα τη μαχητική ισχύ του Στρατού μας στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Εσείς είστε αυτοί, που προσφέρετε στην πατρίδα, στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο, ανεκτίμητες υπηρεσίες, όπως η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.
Εσείς αποτελείτε την ελπίδα, όταν προσεγγίζει ένα ελικόπτερο σε ένα ακριτικό νησί ή σε μία δύσβατη περιοχή προκειμένου να μεταφέρει έναν τραυματία. Εσείς αποτελείτε την ελπίδα, όταν έρχονται οι πυρκαγιές ή οι μεγάλες καταστροφές.

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας αυτής, σήμερα, για να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στα πληρώματα των ιπταμένων μέσων, και των τριών κλάδων, που πετώντας καθημερινά, νύχτα μέρα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, πάνω από τα νησιά μας και πάνω από τις ελληνικές θάλασσες, αποδεικνύουν σε κάθε τους πτήση, σε κάθε κατάσταση που τους παρουσιάζεται, ότι δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα. Ασκούν λειτούργημα προς όφελος της πατρίδος.

Τιμημένα στελέχη της αεροπορίας στρατού,
Αντλείστε πιστή και δύναμη από τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις του έθνους μας.
Φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, αξιοποιώντας αυτά που μας δίνει από το υστέρημά του.

Αποδείξτε περίτρανα ότι ο χαρακτήρας του Έλληνα χειριστή της αεροπορίας στρατού μένει αναλλοίωτος διαχρονικά, με την εργατικότητά σας και την πίστη σας στις στρατιωτικές αρετές.

Συνεχίστε με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνιμα τη συνεχή βελτίωση του προσωπικού και των μονάδων μας

Συνεχίστε την προσπάθειά σας.

Συνεχίστε την αποστολή σας.

Είμαστε περήφανοι για εσάς. Είμαστε περήφανοι για αυτά που κατορθώνετε καθημερινά σε όλα τα πεδία δοκιμασίας του όπλου.

Από σήμερα και με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας καθιερώνουμε επίσημα τον Προφήτη Ηλία ως Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού. Σε λίγες ημέρες, θα έχετε στη διάθεσή σας και το Εθνόσημο με τον Προφήτη Ηλία που μπορείτε επάξια να φέρετε στις στολές σας.

Θέλω ακόμα να σας ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η Αεροπορία Στρατού θα αναλάβει ένα μεγάλο έργο σε σχέση με την εκπαίδευση όλων των ελικοπτέρων και των τριών Σωμάτων. Επίσης, θέλω να σας ανακοινώσω ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά σε μία συμφωνία προκειμένου η επισκευαστική βάση να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο σε διεθνές επίπεδο, που θα την αναβαθμίσει και θα αναβαθμίσει και το έργο που κάνετε για την Αεροπορία Στρατού, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης στην περιοχή, τη δυνατότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την αμυντική δύναμη της χώρας μας.

Εύχομαι ο προφήτης Ηλίας να παραστέκει δίπλα σας και να χαρίζει υγεία και δύναμη στις οικογένειές σας και σε εσάς καλές και ασφαλείς προσγειώσεις.
Χρόνια Πολλά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/magnesianews.gr
 

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

F-16 Viper: Πλήρης ανάπτυξη για τη συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου των αεροκινητήρων των αναβαθμισμένων μαχητικών από το ΚΕΑ

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert