OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Καρατομούν» στρατηγούς στη Τουρκία

18/07/2012 - 00:18
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί να αποστρατευθούν οι 39  (ή κατ’ άλλους 40)  στρατηγοί που είναι προφυλακισμένοι στην Τουρκία ως ύποπτοι σε διάφορες υποθέσεις (πραξικοπήματα,συνωμοσίες,προβοκάτσιες  κλπ) και αναμένουν προαγωγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah,  το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προετοιμάζει το έδαφος για να ξεπεράσει το πρόβλημα των κρατούμενων στρατηγών.  Στη συνεδρίαση που θα γίνει από 1 έως 4 Αυγούστου, η υπόθεση των στρατηγών  που είναι κρατούμενοι ως ύποπτοι σε διάφορες υποθέσεις θα είναι ένα από τα θέματα στην ατζέντα.  Η εφημερίδα σημειώνει ότι 39 από τους κρατούμενους στρατηγούς είναι στη σειρά για προαγωγή.  Προς αποφυγή εμπλοκών στη διαδικασία των προαγωγών,γράφει η εφημερίδα, οι κρατούμενοι στρατηγοί μπορεί να αποστρατευθούν.

Σέ άλλα  σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι από τους συνολικά  362 στρατηγούς , ναυάρχους και πτέραρχους, οι 68 βρίσκονται στις φυλακές. Από αυτούς,  οι 40 ( ή 39) που είναι προφυλακισμένοι και είναι στη σειρά για προαγωγή στις επικείμενες κρίσεις   ή θα αποστρατευθούν – ‘οπως προαναφέραμε –  ή θα παραταθεί η θητεία τους στις ένοπλες δυνάμεις.  Αναφέρεται σχετικά δε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Οζέλ, μπορεί να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν και τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Εργκίν, για την επίλυση του προβλήματος.

Αναστολή ποινών για τρομοκρατία 

Σε μια άλλη δικαστικού ενδιαφέροντος εξέλιξη  - και σύμφωνα με δημοσίευμα της Vatan –  η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Άγκυρας που ανέστειλε  τις ποινές 25 κρατούμενων που έχουν καταδικαστεί για τους δεσμούς τους με »τρομοκρατικές οργανώσεις», ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση εκατοντάδων κρατούμενων που έχουν καταδικαστεί για παρόμοιες παραβάσεις. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η απόφαση  του δικαστηρίου βασίστηκε στο 3ο πακέτο μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη , που ψήφισε πρόσφατα  η βουλή.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι στην απόφαση αντιτίθεται ο Εισαγγελέας και την οριστική απόφαση θα λάβει σήμερα το 12ο Ανώτερο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Εάν το δικαστήριο επικυρώσει την απόφαση, αναμένεται να αποφυλακιστούν πολλοί φοιτητές, συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι εμπλεκόμενοι  στις υποθέσεις Eργκενεκόν και KCK.
 

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣΣΤΡΑΤΗΓΟΙ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert