OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο «χάρτης» των τουρκικών ΕΔ, μετά από τις κρίσεις

07/08/2012 - 12:01
Share on FacebookShare on Twitter
Ενδιαφέρον παρουσίαζει η αποτύπωση για το πως διαμορφώνεται η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας  μετά τις αποφάσεις του  Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.Σχετικά με τις αποφάσεις αυτές  επισημαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο επίπεδο Διοίκησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ θα ασκεί τα καθήκοντά του αυτά επί άλλα τρία χρόνια . Όσον αφορά τον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων, τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων και τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων , αυτοί θα αποστρατευτούν το προσεχές έτος, γράφει η  Hurriyet .
 
Οσον αφορά τον Αρχηγό της Στρατοχωροφυλακής Μπεκίρ Καλιοντζού θα παραμείνει, γράφει,  επί ένα χρόνο στην θέση   του, το προσεχές έτος θα γίνει Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων και το 2015 θα αναλάβει την θέση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στην οποία λόγω ορίου ηλικίας θα μείνει επί δύο χρόνια και το 2017 θα αποστρατευτεί. Τότε στην θέση του αναμένεται να διοριστεί ο Στρατηγός Κουλουσί Ακάρ. 
 
Σημειώνεται ακόμα πως στην θέση του Διοικητή της Β Στρατιάς διορίστηκε ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού Γκαλίπ Μεντί ο οποίος προήχθη σε Στρατηγό και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή. Άλλωστε η Β’ Στρατιά είναι αρμόδια για την προστασία της Ανατολίας από επιθέσεις που μπορεί να προέλθουν από το Ιράν, το Ιράκ και την Συρία.
 
Κατά τις κρίσεις αποστρατεύτηκε και ο Διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου Στρατηγός Ασλάν Γκιουνέρ. Στο μεταξύ το αξίωμα του Διοικητή των Ακαδημιών Πολέμου έπεσε από το επίπεδο του Στρατηγού στο επίπεδο Αντιστράτηγου και στην θέση αυτή διορίστηκε ο Αντιστράτηγος Ραϊφ Ακμπάς.
 
 Αποστρατευθηκε ο πτέραρχος που »έφαγε» τους 34 αθώους
 
Η Vatan  στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Εφυγε εκείνος ο Διοικητής» γράφει ότι ο Διοικητής της Β Τακτικής Δύναμης Αεροπορίας του Ντιγιάρμπακιρ Αντιπτέραρχος Βεϊσί Αγάρ που ήταν μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό των 34 πολιτών στο Ουλούντερε με την εντύπωση ότι είναι μέλη του ΡΚΚ, σημειώνεται ότι αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Υπάρχει ισχυρισμός ότι εκείνος ήταν ο αρμόδιος ο οποίος μαζί με άλλους δύο παρακολουθούσε τις εικόνες που εξασφαλίζονταν εκείνο το βράδυ από τα Heron και λέγεται ότι «πάτησε το κουμπί» για τον βομβαρδισμό.
 
H Cumhuriyet στην πρώτη σελίδα γράφει ( την γνωστή είδηση) ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αποστράτευση 40 Στρατηγών/Πτεράρχων/Ναυάρχων που κρατούνται λόγω των δικών «Εργκενεκόν», «Βαριοπούλα» και «28η Φεβρουαρίου» . Οι υπολειπόμενοι 28 Στρατηγοί/Πτέραρχοι /Ναύαρχοι που κρατούνται για τις ίδιες δίκες θα αποστρατευτούν το προσεχές έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νταβατζής» στα κατεχόμενα της Κύπρου.Αυτός είναι ο ρόλος της τουρκικής πρεσβείας

Στολές για χημικό πόλεμο παραλαμβάνουν οι Τούρκοι

Τουρκία:οι εξοπλισμοί καλά κρατούν!

 

  

Tags: ΚΡΙΣΕΙΣΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

USS Abraham Lincoln: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert