OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αγωγός ασπίδα στο Αιγαίο – Η απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική επιδίωξη

11/08/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Της Αλεξίας Τασούλη•

Τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα διασχίζει το Αιγαίο εξετάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνοντας έτσι απάντηση στα σχέδια της Τουρκίας που επιδιώκει τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου να περάσουν από το δικό της έδαφος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε εκτεταμένα στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ κατά την πρόσφατη τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.

Οπως αποκαλύπτει στη REAL NEWS ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, εκπονείται μελέτη στην οποία εξετάζονται δύο ή και τρείς εναλλακτικοί αγωγοί που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ προς την Ευρώπη.
Το πρώτο σενάριο της μελέτης εξετάζει τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την ΑΟΖ της Κύπρου και συγκεκριμένα απο το οικόπεδο Αφροδίτη , θα φτάνει στην Κρήτη, στη συνέχεια θα ανεβαίνει βόρεια και θα φτάνει στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής και από εκεί θα συνδέεται με τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό, τον ΙGB.

H άλλη επιλογή, το δεύτερο σενάριο της μελέτης δηλαδή, εξετάζει τη δημιουργία του αγωγού που θα ξεκινά επίσης από την Κύπρο, θα φτάνει στην Κρήτη και στη συνέχεια θα κατευθύνεται δυτικά της Πελοποννήσου, θα φτάνει στο Ιόνιο και εκεί θα συνδέεται με τον αγωγό ΤΑΡ.

Η τρίτη επιλογή φτάνει υποθαλάσσια μέχρι την Πελοπόνησο αλλά στη συνέχεια χερσαία θα διασχίσει το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας και θα συναντήσει τον ΤΑP.

Ο Υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι όποιος από τους τρεις υποθαλάσσιους αγωγούς και εάν επιλεγεί, είναι τεχνικά εφικτός και οικονομικά βιώσιμος. Τα προβλήματα που υπάρχουν εντοπίζονται κυρίως στο βάθος της θάλασσας και στα υποθαλάσια ρεύματα.
Ο κύριος Μανιάτης εκτιμά ότι θα χρειαστεί ένα χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο χρόνων και σύφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην συνάντηση με του δύο ομολόγους του θα αποτελέσει μια πρόσθετη διαδρομή προς την Ευρώπη, συμπληρωματική στους αγωγούς που μεταφέρουν το αζέρικο αέριο της Κασπίας θάλασσας.

Η δουλειά αυτή πήρε σημαντική ώθηση τα τελευταία χρόνια λέει ο κύριος Μανιάτης, χάρη και στην υπεύθυνη προετοιμασία του υφυπουργού ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου, οποίος όπως λέει ο Υπουργός δούλεψε αθόρυβα και για τον ΤΑP και για τον Eurasia Interconnector, την υποθαλάσια ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Το πώς θα μεταφερθούν τα κοιτάσματα από τα οικόπεδα της Κύπρου και του Ισραήλ είναι το ζητούμενο και μέχρι τώρα ήταν υπό εξέταση δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η δημιουργία σταθμού υγροποίησης ( και μετά με δεξαμενόπλοια) με τη Λευκωσία να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του στο Βασιλικό. Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός είναι οικονομικά βιώσιμος ακόμη και αν διαχειριστεί μόνο το κοίτασμα της “Αφροδιτης” που βρίσκεται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Διότι το Ισραήλ ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αν θα χρησιμοποιήσει το τερματικό σταθμο της Κύπρου ή θα επιλέξει να διοχετεύσει τον θησαυρός της μέσω αγωγού, που αποτελεί τη δεύτερη επιλογή.
Και εδώ ακριβώς η Τουρκία έχει αναπτύξει μεγάλη κινητικότητα και έχει υποβάλει δελεαστικές προτάσεις προς τους εμπλεκόμενους ενεργειακούς κολοσσούς, προκειμένου να κατασκευαστεί αγωγός, αρχικά υποθαλάσσιος και στη συνέχεια χερσαίος, που θα διασχίζει το έδαφος της.
Παρά την καχυποψία του Τελ Αβιβ προς την Αγκυρα, μια τέτοια λύση έχει πολλά οικονομικά πλεονεκτήματα και δεν είναι τυχαίο ότι παραμονές της υπογραφής της τριμερής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραηλ, η Ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek δήλωσε -σύμφωνα με το πρακτορείο Reutes- ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες στην Τουρκία και εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί αγωγός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Αυτή η δήλωση προβληματίζει έντονα τη Λευκωσία, τη στιγμή που η Delek συμμετέχει στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ με μερίδιο 30%.
Ωστόσο το ρίσκο του προσανατολισμόυ των εξαγωγών προς τα εκεί, όσο και αν συμφέρει οικονομικά , θα καταστήσει τις χώρες που θα εμπλακούν εξαρτημένες από την Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια ενδεχόμενη διμερή κρίση.
Το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων απασχόλησε και τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο ενεργειακό τρίγωνο λέγοντας ότι «η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα μπορούν να επαναπροσδιορίσουν αυτούς τους πόρους προκειμένου να καλύψουν τις Ευρωπαϊκές ανάγκες, ιδίως για φυσικό αέριο.

 •Δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της Real News

Tags: ΑΓΩΓΟΙΑΙΓΑΙΟΑΟΖΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57
Τουρκία - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Η Τουρκία επιστρέφει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» – Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και τι αλλάζει στην αεροπορική ισχύ

25/12/2025 - 08:19
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

24/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert