OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στην ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού – ΒΙΝΤΕΟ

19/01/2017 - 20:57
Share on FacebookShare on Twitter

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επισκέψεις του νέου Αρχηγού ΓΕΣ σε μονάδες ύψιστης σημασίας προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις προς το προσωπικό.

Έτσι λοιπόν ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, από το ακριτικό Καστελόριζο που βρισκόταν χθες, επισκέπτεται σήμερα την Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού , μιας από τους πλέον καίριους Σχηματισμούς (και με ιδιαίτερα πλούσια πολεμική ιστορία) ενισχύοντας την αίσθηση που υπάρχει για συνεχή επίβλεψη, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις σε όλους τους λειτουργικούς και επιχειρησιακούς τομείς.

O νέος Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Ο κ. Λαμπάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του δηλώνοντας βέβαιος ότι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ διαθέτει τη δύναμη και τις απαιτούμενες διοικητικές ικανότητες που θα τον βοηθήσουν να αφήσει τη σφραγίδα του στη νέα αυτή πρόκληση για την καριέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες σειρά μετά την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, θα έχουν και άλλες μονάδες πλην του ‘Εβρου, στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, προκειμένου ο νέος Α/ΓΕΣ να έχει τη δυνατότητα άμεσης επαφής, με όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και προσωπικό μάχιμων Σχηματισμών, ώστε να δώσει απευθείας άμεσες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Η ιστορία της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού

Η XII Μεραρχία Πεζικού συγκροτήθηκε για πρώτη φορά με έδρα την Κοζάνη, υπό το Γ’ΣΣ, με το ΒΔ της 23 Δεκεμβρίου του 1913. Τον Ιανουάριο του 1917 οι μονάδες της Μεραρχίας μεταφέρθηκαν στην Πελο¬πόννησο μαζί με όλες τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.

Την άνοιξη του 1920, με διοικητή, το γνωστό Μακεδονομάχο, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν συμμετέχει στις επιχειρήσεις για την κατάληψη και κατοχή της Δυτικής Θράκης. Το 1921 με διοικητή τον πρίγκιπα Ανδρέα και διοικητική υπαγωγή στο Α’ Σ.Σ. αποβιβάζεται στη Σμύρνη, όπου λαμβάνει μέρος στην προέλαση των ελληνικών στρα¬τευμάτων προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρα¬τού για τη συγκρότηση της Στρατιάς του Έβρου, η Μεραρχία ανασυγκροτήθηκε με έδρα τις Φέρες και παρέμεινε εκεί μέχρι την υπογραφή της ειρήνης. Το 1923 βρέθηκε σε προκάλυψη στη ζώνη Διδυμοτείχου – Μαρώνειας – Έβρου ποταμού.

Η είσοδος της Ελλάδας στο Β’ Παγκό¬σμιο Πόλεμο βρίσκει την XII Μεραρχία Πεζικού στην Κομοτηνή. Το Μάρτιο του 1941 υπήχθη στο Τμήμα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονί¬ας, μετακινήθηκε από τη Θράκη στην Κεντρική Μακεδονία και εγκαταστάθηκε στο δεξιό τομέα της αμυντικής περιοχής του Βερμίου.

Μετά την κατάρρευση της ελληνικής άμυνας ύστερα από την επίθεση των γερμανικών στρατευμάτων κατά της Ελλάδας, διαλύθηκε. Επανασυγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 1964, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και διοικητική υπαγωγή υπό το Γ’ΣΣ. Από το 1976 υπάγεται στο Δ’ ΣΣ. Τον Μάρτιο του 1996, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των σχηματισμών του Δ’ ΣΣ, μετονομάστηκε σε «Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού».

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και συγκεκριμένα άσκησης Τακτικού Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΙΜΑ) της η ΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.



Tags: ΑΓΕΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΓΕΣ

Related Posts

βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
306 ΒΤΕ
ΓΕΣ

Το 306 ΒΤΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας τους για 5 χρόνια

10/12/2025 - 16:34
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert