OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΑΟΖ: Στη Κύπρο και το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

15/03/2018 - 07:46
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την άφιξη του Ocean Investigator, αναμένεται σήμερα και το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, Med Surveyor.

Το Ocean Investigator, αγκυροβόλησε στο κρηπίδωμα που διαμορφώθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία και θα παραμείνει στο λιμάνι Λεμεσού για περίπου δέκα μέρες για την παραλαβή εξοπλισμού. Ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται στην Κύπρο και δεύτερο σκάφος της EXXON MOBIL.

Άδεια για παραμονή μέχρι τις είκοσι-τέσσερις Μαρτίου, ζήτησε το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator, του αμερικανικού κολοσσού EXXON MOBIL, το οποίο κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Λεμεσού.  Το ερευνητικό σκάφος θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο δέκα της κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της γεώτρησης, η οποία προγραμματίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018. 

«Στο παρόν στάδιο αντιλαμβάνεστε θα γίνει μια διεργασία και προετοιμασία για την επόμενη γεώτρηση σίγουρα κάποιοι θα χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού για ή σύνδεση του χώρου του θαλάσσιου χώρου με τη ξηρά. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την γεώτρηση αυτό θα εξεταστεί σε κατοπινό στάδιο αφού τελειώσουν οι ερευνητικές εργασίες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Λιμενάρχης Λεμεσού Παναγιώτης Αγαθοκλέους.

«Αναμένεται να εκτελέσει κάποιες φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού οι οποίες αντιλαμβάνεστε θα μεταφερθούν στο χώρο δράσης του εκεί στο οικόπεδο δέκα.» πρόσθεσε ο κύριος Αγαθοκλέους.

Το Ocean Investigator θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες και μόλις ολοκληρώσει την αποστολή του, θα ακολουθήσει το σκάφος Med Surveyor για περιβαλλοντικές έρευνες, οι οποίς θα γίνουν με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, marinetraffic η άφιξη του Med Surveyor αναμένεται σήμερα Πέμπτη γύρω στις 11 το πρωί.

Τέθηκε σε ισχύ η NAVTEX για το τεμάχιο «10»

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία την έκδοση νέας τουρκικής Navtex, με την οποία η Άγκυρα δεσμεύει τεράστια περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ για τη διενέργεια άσκησης από τις 11-18 Μαρτίου και από τις 22-29 Μαρτίου.

Όπως αναφερει δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελευθερος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τουρκική Navtex δεν αφορά ανανέωση προηγούμενης, αλλά νέα, η οποία δεσμεύει επιφανειακά τη θαλάσσια περιοχή και δεν επηρεάζει τους προγραμματισθέντες ερευνητικούς σχεδιασμούς. Το βάθος και η έκταση στα οποία θα διεξαχθούν οι έρευνες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, έχουν δεσμευτεί από τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξάλλου η νέα προκλητική οδηγία προς ναυτιλομένους που εξέπεμψε  ο σταθμός της Αττάλειας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, για άσκηση με πυρά στον κόλπο της Μόρφου δεν έμεινε αναπάντητη από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.
Σύμφωνα με την τουρκική Navtex τα γυμνάσια με πραγματικά πυρά θα συνεχίσουν μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Με πληροφορίες απο ant1iwo.com

Tags: EXXONMOBILΑΟΖΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Ο Νετανιάχου έφτασε «διακριτικά» στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Τραμπ – Στο επίκεντρο το ζήτημα του Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 1.417 Αφρικανοί πολεμούν στο πλευρό του ρωσικού στρατού

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert