OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο Σαμαράς, η ΑΟΖ και η «συνιστώσα» της κυβέρνησης που «χρυσαυγίζει»!

07/01/2013 - 08:01
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το άγχος της βασικής “συνιστώσας” της κυβέρνησης, δηλαδή της ΝΔ ,για την “αρπαγή” ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. Κι αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής μία άλλη «συνιστώσα» της κυβέρνησης επιρεάζει τον κεντρικό πυρήνα της ο οποίος αντί να καθήσει και να σχεδιάσει σοβαρά, με συνέπεια και σε βάθος μεγάλου χρόνου την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας , προσπαθεί να …συναγωνιστεί σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα την οργάνωση που προσπαθεί να γίνει κόμμα . Κι όταν δεν το καταφέρνει δείχνει έτοιμη ακόμη και να συνεργαστεί μαζί της!

Η «συνιστώσα» αυτή θεωρεί ότι η λεηλασία της εκλογικής δεξαμενής της ΝΔ δεν μπορεί να διακοπεί άρα καλή είναι …να υπάρχει μια επαφή! Το κακό είναι ότι στο βωμό των δημοσκοπήσεων και της ψηφοθηρίας θυσιάζονται ακόμη και πολύ σοβαρά θέματα όπως είναι αυτό της ΑΟΖ.

Οι πιέσεις για ΑΟΖ

Το χθεσινό άρθρο του Onalert για την ΑΟΖ και την απαραίτητη προετοιμασία που πρέπει να γίνει για την ανακήρυξή της, σχολιάστηκε από διπλωματικούς κύκλους, οι οποίοι δεν εξέφρασαν μόνο την σύμφωνη άποψή τους αλλά και τον έντονο προβληματισμό τους για τις “εμμονές κάποιων που κάνουν εμπόριο πατριωτισμού με το θέμα της ΑΟΖ”. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν στο Onalert ότι “ο πρωθυπουργός έχει πλήρη ενημέρωση και άποψη για το θέμα της ΑΟΖ, η οποία σαφώς και δεν συμπίπτει με όσα γράφονται και λέγονται περί ανακήρυξή της έτσι χωρίς προετοιμασία και σχεδιασμό”.

Όσο για τους “ψιθύρους” που μιλούν για “έξωθεν διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις”, υψηλόβαθμος διπλωμάτης θυμίζει μέσω του Onalert ότι “και ο Ιωαννίδης με …διαβεβαιώσεις των ξένων έκανε το έγκλημα στη Κύπρο και είχαμε την εισβολή”.

Και φυσικά δεν μας διαφεύγει το “εξοπλιστικό παζάρι” που μήνες τώρα έχουν στήσει συγκεκριμένα κέντρα και προωθούν μέσω συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης,συμπτωματικά εξαιρετικά φιλικών και προς την Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα της ΑΟΖ. Ακριβώς το αντίθετο . Η ΑΟΖ και τα όποια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου υπάρχουν σ΄ αυτή είναι εθνικός πλούτος που πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο και πιο προσοδοφόρο τρόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει εμείς να έχουμε τον πρώτο λόγο. Και να μην τον παραχωρήσουμε με βιασύνες , “ψευτο-πατριωτισμούς” και “ψευτο-τσαμπουκάδες” που μπορεί να είναι πολλοί χρήσιμοι για την ψηφοθηρία οργανώσεων και κομμάτων, όχι όμως για τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη σ΄ αυτό το θέμα και θα χρειαστεί πραγματικά να γίνουν…αίσχη για να χάσει τη θέση ισχύος που κατέχει. Ας μην τα επιτρέψουμε. 

Tags: ΑΟΖΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟΑΕΡΙΟΣΑΜΑΡΑΣΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

12/05/2026 - 13:00
Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59

Διαβάστε Επίσης

Εντυπωσιακή υποδοχή Τραμπ στο Πεκίνο, στην πρώτη επίσκεψη στην Κίνα από το 2017 [vids]

WSJ: O επικεφαλής της Μοσάντ επισκέφθηκε τα Εμιράτα δύο φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Κρασνοντάρ και μονάδα φυσικού αερίου στο Αστραχάν

Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί στη Γερουσία – Στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν μέσα στο κτίριο [vids]

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

Πολεμική Αεροπορία: Καρέ καρέ αποστολή MEDEVAC με Super Puma ανοικτά της Λέσβου [vid]

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert