OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

«Απέδρασαν» στην Ευρώπη στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

10/08/2016 - 13:00
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Στην Ευρώπη απέδρασαν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί διπλωμάτες που έχουν εξαφανιστεί από την τουρκική πρεσβεία λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, οι δυο στρατιωτικοί που υπηρετούσαν ως ακόλουθοι στην πρεσβεία, διέφυγαν κατά πάσα πιθανότητα ακτοπλοϊκώς με πλοία της γραμμής (;), προς την Ιταλία.

CLICK HERE FOR ENGLISH

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί, ο οποίος ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αθήνα και τον πλοίαρχο Χαλίς Τουντς, ο οποίος ήταν ο ναυτικός ακόλουθος.

Η απουσία των δυο στρατιωτικών από τις επίσημες εκδηλώσεις είχε προκαλέσει σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Η τελευταία εμφάνιση του στρατιωτικού ακολούθου ήταν σε εκδήλωση της κινεζικής πρεσβείας κι εκεί φαίνεται ότι είχε εκμυστηρευθεί τις ανησυχίες του σε συναδέλφους του διπλωμάτες άλλων χωρών.

Μάλιστα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος, είχε λάβει γνώση ότι θα έπαιρνε μετάθεση στην Κύπρο.

Ωστόσο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν, και οι δυο στρατιωτικοί φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχοι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Είναι άγνωστο που είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου σε επίσημες τελετές κι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι λίγο πολύ μέσα στα καθήκοντά τους. Αντί αυτών εμφανίζονταν οι βοηθοί τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο Onalert.gr, οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί έφυγαν, ο καθένας με την οικογένειά του.

CLICK HERE FOR ENGLISH

Ο ναυτικός ακόλουθος προηγήθηκε και στη συνέχεια έφυγε και ο στρατιωτικός ακόλουθος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στρατιωτικός ακόλουθος φέρεται να πήρε το πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία την περασμένη εβδομάδα και πάντως όταν ακόμα ήταν σε ισχύ το διπλωματικό διαβατήριο.

Στις 7 του μήνα η Άγκυρα ακύρωσε τα διπλωματικά τους διαβατήρια, αλλά μάλλον ήταν κάτι που είχαν προβλέψει και γι αυτό διέφυγαν έγκαιρα. Είναι άγνωστο βέβαια -και αρκετά πιθανό- από την Ιταλία να κατευθύνθηκαν σε άλλη χώρα.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ότι έχουν ζητήσει κάπου πολιτικό άσυλο.Στην Ελλάδα που υπήρχε ανησυχία μήπως καταθέσουν αίτημα παροχής ασύλου όπως έκαναν και οι άλλοι οκτώ που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη, δεν έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα.

Πηγές του υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωναν χθες με καθεστώς όμως ανωνυμίας ότι οι δυο στρατιωτικοί έχουν εξαφανιστεί και πως είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για την άρση της διπλωματικής τους ιδιότητας δια μέσου της ακύρωσης των διπλωματικών τους διαβατηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος αξιωματικός με απόσπαση στο ΝΑΤΟ ζητάει άσυλο στις ΗΠΑ


Tags: ΕΥΡΩΠΗΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΑ
Uncategorized

Αρχηγός ΓΕΑ: «Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και ομογενοποίησης του στόλου των μαχητικών μας» [pics, vid]

11/05/2026 - 15:59
Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert