OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Απόστρατοι προβλέπουν «κοινωνική αναταραχή» αν μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις

16/10/2015 - 18:45
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχίες ακόμη και για “κοινωνική αναταραχή” εκφράζει η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της,σε περίπτωση που υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

“Η αδυναμία πληρωμής φόρων –ΕΝΦΙΑ κλπ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και μια περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα επιφέρει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας, θα σταθούμε στο πλάι του εξ’ ίσου χειμαζόμενου ελληνικού λαού, θα αγωνισθούμε με οποιοδήποτε πρόσφορο νομικό ή άλλο μέσο και οι επικείμενες κινητοποιήσεις μας θα είναι ισχυρές και μαζικές”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όλη η ανακοίνωση:

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες του συνόλου των συναδέλφων αποστράτων για τις επερχόμενες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξιμες αποδοχές.

Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, η πληθώρα των δημοσιευμάτων και κυρίως η δημοσιοποίηση του πορίσματος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού ( πόρισμα της και λεγόμενης επιτροπής σοφών ) με το οποίο προτείνεται η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος που επιφέρει νέες περικοπές στις συντάξεις μας ,πρέπει να μας προβληματίσουν και κυρίως να μας κινητοποιήσουν.
Οι συντάξιμες αποδοχές μας μέχρι σήμερα έχων περικοπεί κατά 60% και ενώ ήδη έχουμε πληγεί οικονομικά και κοινωνικά, καθημερινά καλούμαστε να πληρώσουμε απ’ το υστέρημά μας, για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, για την οποία δεν φέρουμε την παραμικρή ευθύνη.
Ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να υφιστάμεθα περικοπές όπως με την αυξημένη εισφορά από 4% στο 6% για την υγειονομική περίθαλψη με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί μας προϋπολογισμοί να μην επιτρέπουν μια ανθρώπινη ζωή μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στην Πατρίδα.

Τονίζοντας, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο, ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η διεκδίκηση του συνόλου των άδικων περικοπών που επήλθαν και εξαΰλωσαν τις συντάξεις μας με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους (Ν 3833/10, 3865/10, 4002/11, 4023/12, 4024/11 κλπ),

Απαιτούμε άμεσα
κατ’ ελάχιστο τις άρσεις όλων των αδικιών και την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων όπως :

Την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα περικοπών συντάξεων που έγιναν με τον Ν.4093/12 και την αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο ύψος της σύνταξης του Ιουλίου 2012.

Εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ. Τα Μετοχικά Ταμεία αφ ενός δεν είναι επικουρικά και αφετέρου αυτός ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων και κρατήσεων είναι κατάφορα άδικος αφού γίνεται επί πλασματικών και όχι των πραγματικών αποδοχών.

Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης των συναδέλφων που διαμένουν στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν Στρατιωτικά ή μεγάλα Δημόσια Νοσοκομεία. Το κόστος περίθαλψης αυτών των συναδέλφων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από των συναδέλφων που ζουν σε μεγάλες πόλεις αν και οι εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη είναι ίδιες.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε νέες άδικες και στοχευμένες σε εμάς περικοπές οι οποίες ουσιαστικά θα καταστρέψουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.
Η αδυναμία πληρωμής φόρων –ΕΝΦΙΑ κλπ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και μια περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα επιφέρει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας, θα σταθούμε στο πλάι του εξ’ ίσου χειμαζόμενου ελληνικού λαού, θα αγωνισθούμε με οποιοδήποτε πρόσφορο νομικό ή άλλο μέσο και οι επικείμενες κινητοποιήσεις μας θα είναι ισχυρές και μαζικές.

Tags: ΑΝΕΑΕΔΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕΝΦΙΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣΦΟΡΟΙ

Related Posts

συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13
Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

05/02/2026 - 14:03

Διαβάστε Επίσης

UVEX 1/26: Η πρώτη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με ελληνικά drones – Τα σενάρια που εξετάστηκαν [pics]

Elbit Sytems: Αντι-ισραηλινή οργάνωση έβαλε φωτιά σε εγκατάσταση της ισραηλινής αμυντικής εταιρείας στην Τσεχία [vid]

Τραμπ εναντίον συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Δειλοί, θα το θυμόμαστε

CENTCOM: Συνεχίζει το σφυροκόπημα σε υπόγειες εγκαταστάσεις «βαθιά μέσα στο Ιράν» [vid]

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να κυνηγά Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους ακόμη και στα μέρη διακοπών τους

Τουρκία: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην βάση του Ιντσιρλίκ – Άγνωστο αν ανιχνεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος [vid]

Ιράν: Νεκρός ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της μονάδας Basij από ισραηλινή επιδρομή στην Τεχεράνη

IDF: Έχουμε χτυπήσει 2.000 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο – Τρεις ταξιαρχίες συμμετέχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις

Top News

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική ακύρωση εμφάνισής της και τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της

Αγγελική Ηλιάδη: Με αγωγή απειλεί η τραγουδίστρια μετά τη μήνυση από την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε κλάματα με την αναφορά του Μίλτου Πασχαλίδη στον αδερφό του, Θάνο

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης ξανά στο ΣΕΦ - Απόλαυσαν τη νίκη του Ολυμπιακού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert