OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Απόστρατοι για κοινωνικό μέρισμα:«Δεν είμαστε γέρικα άλογα»

15/11/2017 - 16:42
Share on FacebookShare on Twitter

Την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και την αναγνώριση της προσφοράς τους ζητάει με επιστολή του στον πρωθυπουργό το συντονιστικό όργανο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Α.Α.Σ.

Προς: Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης,

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ. (Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.), απέστειλε επιστολή με Αριθ. Πρωτ.235 / 12 Σεπ. 2017 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με κοινοποίηση σε εσάς, το Πρόεδρο της Βουλής , τους Υπουργούς Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου, Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, καθώς και σε όλους τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Η υπόψη επιστολή περιέγραφε λεπτομερώς το ιστορικό σχετικά με τη δικαίωση μας, με δύο μάλιστα αποφάσεις της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., σχετικά με την επιστροφή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο καθεστώς της 31- 07 – 2012, χωρίς τη πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης και υποβάλαμε συνημμένα σχέδιο νόμου για τη πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις αυτές.

Αν και παρήλθε αρκετός χρόνος, και με δεδομένο ότι 31 – 12 2017 σταματά η καταβολή των αναδρομικών, από τη μερική συμμόρφωση, με αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση εισοδήματος, δεν είδαμε καμία ενέργεια προς τη κατεύθυνση αυτή η οποία μάλιστα υπήρξε και προεκλογική σας εξαγγελία .

Αντιθέτως στις 13 Νοε.2017 λόγω του πλεονάσματος που υπήρξε, ασφαλέστατα αυτό οφείλεται και σε εμάς, εξαγγείλατε κοινωνικές παροχές ύψους 1.400.000.000 ευρώ χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά.

Κ. Πρωθυπουργέ, θεωρούμε ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και αποκαθίσταται το δίκαιο, ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες και όχι ως παρίες καθόσον πολλάκις και εσείς προσωπικά έχετε αναφερθεί στη διαχρονική προσφορά του Έλληνα Στρατιωτικού και εμείς ως απόστρατοι δεν θα αντιμετωπιστούμε για άλλη μία φορά όπως τα άλογα όταν γερνούν.

Το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. εν ενεργεία αλλά και ως εν αποστρατεία ,ποτέ δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υπήρξαμε προνομιούχοι την περίοδο της ευμάρειας και ούτε αυτό επιζητούμε και τώρα, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αναγνώριση της προσφοράς μας.

Αντιθέτως έχουμε υποστεί από το 2010 έως σήμερα πάνω από 20 μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μας (χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτές τις μειώσεις, από τα υπόλοιπα δημοσιοοικονομικά μέτρα , συνέπεια των μνημονιακών μέτρων και τα οποία αφορούσαν στο σύνολο των συμπολιτών μας).

Μειώσεις ή αυξήσεις των κρατήσεων ή επιπλέον περικοπές , που προκάλεσαν κατά σειρά νόμοι, όπως Ν. 3833/2010, Ν. 3845/2012 ,Ν. 4093/2012, Ν.3845 και 3847/2010, Ν.3863 και 3865/2010, Ν.3986/2011, Ν.4002/2011 και Ν.4024/2011 (ρατσιστικός ηλικιακός νόμος), Ν.4051/2012, Ν.4307/2014, Ν.4337/15 και 4336/15 και τέλος ο ισοπεδωτικός ν.4387/2016 με τον οποίο και κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στις αποφάσεις του ΣτΕ, επήλθαν δραστικές αλλαγές στον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών των στελεχών των ΕΔ & ΣΑ, με κύρια αυτήν , της απεμπλοκής των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών με αυτές των αποστράτων και της ένταξης τους στον ΕΦΚΑ !!!! . Όλα αυτά με αναδρομική ισχύ από 1-1-2017 και με διαρκή κατάθεση στη συνέχεια τροπολογιών μέσω των οποίων :

-Καταργείται η προσωπική διαφορά με μείωση ως και 18% στην προσωπική σύνταξη
-Καταργείται το επίδομα συζύγου και τέκνων
-Καταργείται η έκπτωση του φόρου 1,5%
-Μειώνεται το αφορολόγητο ποσό
-Μειώθηκε το εφάπαξ βοήθημα
-Προβλέφθηκε ανώτατο όριο σύνταξης τα 2000 ευρώ με αποτέλεσμα να υποστούν μειώσεις το σύνολο των υψηλόβαθμων- ανώτατων Αξκων-αποστράτων αλλά και όσων ελάμβαναν επίδομα επικινδυνότητας(6μηνα) και συνυπολογίσθηκε στην έκδοση της τελικής συνταξιοδοτικής πράξης.
-Αυξήθηκε το κόστος αναγνωρίσεων ετών μονάδων εκστρατείας (μάχιμης πενταετίας).
– Μειώθηκαν οι συντάξεις χηρείας ενώ υπάρχει και πρόβλεψη λήψεως μόνο για μια 3ετία (ηλικιακά κριτήρια επιζώντος συζύγου)

Κύριε Πρωθυπουργέ,
το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. εν ενεργεία αλλά και ως εν αποστρατεία ,ποτέ δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υπήρξαμε προνομιούχοι την περίοδο της ευμάρειας και ούτε αυτό επιζητούμε και τώρα, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αναγνώριση της προσφοράς μας. Δεν είμαστε γόνοι εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, πολιτικών κ.α. ούτε παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά παιδιά αγροτών , εργατών, μικροεπαγγελματιών, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και γενικά αναπόσπαστο κομμάτι του σκληρά εργαζόμενου Ελληνικού λαού.

Αντιμετωπίστε μας έτσι γιατί αυτό είναι δίκαιο και σωστό.

Για το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Ο Πρόεδρος Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑΜΕΡΙΣΜΑΣΤΕΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

05/02/2026 - 14:03
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

25/12/2025 - 13:11
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

20/12/2025 - 15:22

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

Ουκρανία και ΗΠΑ συζητούν σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία – με εκλογές και δημοψήφισμα – μέχρι τον Μάρτιο

Ο Σμήναρχος που «έδωσε» τα μυστικά του ΝΑΤΟ στην Κίνα – Η σύλληψη και το χρονικό της υπόθεσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

Top News

Έλλη Τρίγγου: «Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένα όνειρο, φανταστικός, πολύ καλός παρτενέρ, πολύ βοηθητικός»

Οι απολύσεις στη Washington Post και το τέλος μιας εποχής: «Άδειασαν γραφεία, έμειναν μνήμες»

Ματ Σλιχτ: Ο δημιουργός του Moltbook, του «social» των AI που γεννήθηκε από απλή περιέργεια και χωρίς ο ίδιος να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert