OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυτό είναι το AIR FORCE 1 του σουλτάνου Ερντογάν – Ιπτάμενο παλάτι

31/08/2014 - 00:00
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Όχι μόνο το ιστορικό γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ που ανακαινίστηκε ,αλλά και νέο  υπερσύγχρονο Προεδρικό αεροσκάφος στην υπηρεσία του νέου …Σουλτάνου της Τουρκίας κ. Τ.Ερντογάν!Πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200, η παραγγελία του οποίου είχε γίνει πριν από 2.5 χρόνια στην εταιρία Gore Design, από τον ίδιο τον κ. Ερντογάν αλλά τότε κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Το νέο VIP αεροσκάφος της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, γράφει η  Aksam. , απογειώθηκε προχθές από το San Antonio και προσγειώθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης-.μόλις 24 ώρες μετά την ορκωμοσία του κ. Ερντογάν! . Στις ΗΠΑ είχε πάει για να τροποποιηθεί κατάλληλα και να »φορέσει» τον VIP εξοπλισμό από την με τη συμμετοχή γερμανών και γάλλων ειδικών.

 Δύο κρεβατοκάμαρες

Το  Airbus 330-200 – αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε-  έχει δύο κρεβατοκάμαρες και θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 50 άτομα  (άλλο δημοσίευμα μιλά για 90 θέσεις) .Η Τουρκία έχει στον κρατικό στόλο της ήδη τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Ωστόσο η κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, είχε επισημάνει πως κανένα από αυτά δεν μπορεί να κάνει απευθείας διεθνείς πτήσεις, ενώ το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να πετάει από την Άγκυρα στο Λος Άντζελες και την Αυστραλία χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Η παραγγελία του αεροσκάφους πάντως προκάλεσε αρκετά επικριτικά σχόλια, όπως αυτό της «Τζουμχουριέτ» που ανέφερε ότι ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να έχει αεροσκάφος που δεν θα ήταν το ίδιο καλό με αυτό του Μπαράκ Ομπάμα (το Air Force One)!Παραμονή της ορκωμοσίας του κ Ερντογάν , το  Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  CHP κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το κόστος του προεδρικού τζετ που όπως λέγεται στοίχισε 436 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (153 εκατομμύρια ευρώ!) και αγοράστηκε με κρατικά κονδύλια. To αεροσκάφος  θα αρχίσει να εξυπηρετεί τον κ. Ερντογάν μετά το βάψιμό του και την τοποθέτηση των διακριτικών. Σε αυτό το τελευταίο αναφέρθηκε και  ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, κ. Σεζγκίν Τανρίκουλου ζητώντας να του απαντήσουν εάν θα αλλάξει και το όνομα του προεδρικού αεροσκάφους και από ΑΤΑ (αναφέρεται στο όνομα του Μουσταφά Κεμάλ) «γίνει κάτι άλλο». 

Οι επαύλεις
Για τον νέο  πρόεδρο της Τουρκίας εξάλλου  έχουν ετοιμαστεί  και οι επαύλεις-παλάτια  όπου θα διαμένει στην Κωνσταντινούπολη.Οι επαύλεις που θα φιλοξενήσουν το γραφείο του νέου προέδρου της Τουρκίας και τη θερινή κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε ύψωμα της ασιατικής πλευράς του Βοσπόρου που είναι γνωστό με το όνομα Τσεγκέλκιοϊ. Σε μια από αυτές τις επαύλεις ζούσε και ο τελευταίος σουλτάνος της Τουρκίας πριν ανέβει στον θρόνο. Οι τέσσερις συνολικά επαύλεις όπου θα διαμένει οκ.  Ερντογάν ανακαινίστηκαν τους προηγούμενος μήνες για να φιλοξενήσουν τον νέο… Σουλτάνο.

Το γιότ-παλάτι

Επίσης,- όπως έχει ήδη αναφέρει το ΟnAlert –  ο κ Ερντογάν διαθέτει και πλωτό παλάτι! Ο εφοπλιστής Καχραμάν Σαντίκογλου έχει θέσει στη διάθεση του κ. Ερντογάν και το «Σαβαρόνα», το γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1931 στη Γερμανία και έχει ενοικιαστεί για 49 χρόνια από Τούρκο επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το πλωτό ανάκτορο του Ερντογάν! Πήρε το σκάφος του Κεμάλ


Όγδοη στρατιωτική δύναμη η Τουρκία μαζί με τη Γερμανία


Απίστευτο «φτύσιμο» Ομπάμα σε Ερντογάν! Ποιον στέλνει στην τελετή ορκομωσίας του

Tags: ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣΕΡΝΤΟΓΑΝΚΕΜΑΛΣΚΑΦΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Λιβύη
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Με διάταγμα Ερντογάν παρατείνεται η στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη για δύο χρόνια

23/12/2025 - 08:20
Τουρκία - ΜΙΤ - Ισλαμικό Κράτος
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η ΜΙΤ συνέλαβε ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Αφγανιστάν-Πακιστάν που προετοίμαζε επιθέσεις στην Ευρώπη

22/12/2025 - 21:54
SDF - Συρία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Επίσκεψη Φιντάν και Γκιουλέρ στη Δαμασκό – Στο επίκεντρο οι SDF

22/12/2025 - 12:31

Διαβάστε Επίσης

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert