OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέσθηκε ο ισχυρός θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν

13/12/2013 - 09:32
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τον ισχυρό θείο του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η κυβερνώσα δυναστεία επιδιώκει να αποστασιοποιηθεί από την ευθύνη για τις κακές συνθήκες ζωής στο απομονωμένο αυτό κράτος.

Ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, ο οποίος θεωρούνταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα, εκτελέσθηκε μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εκτέλεση συνέπεσε με το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν —ο τρίτος Κιμ που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα– άρχισε ξαφνικά να εμφανίζεται από τα κρατικά μέσα ενηξμέρωσης ως η εικόνα του πατέρα του μάλλον, παρά του παππού του, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος εξακολουθεί να λατρεύεται ως ο ιδρυτής του έθνους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε κατηγορηθεί από μερικούς για το λιμό που είχε προκαλέσει, στη δεκαετία του 1990, το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γιανγκ που φοράει χειροπέδες και κρατείται από φρουρούς και μετέδωσε ότι εκτελέσθηκε επειδή προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία και επειδή οδήγησε την οικονομία «σε μια ανεξέλεγκτη καταστροφή».

Στη φωτογραφία του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν» του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιανγκ δεν φοράει στο πέτο του την κονκάρδα πίστης στον Κιμ Ιλ Σουνγκ την ώρα που απομακρύνεται από τους φρουρούς, κάτι που θεωρείται πως δείχνει την απιστία του προς της Βορειοκορεάτες, οι οποίοι φορούν όλοι στο πέτο τους το σχετικό έμβλημα.

«Ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ καθαιρέθηκε με τρόπο που δείχνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήθελε να υποδηλώσει κάτι», έγραψε σήμερα ο Ρίντιγκερ Φρανκ, ένας ειδικός για τη Βόρεια Κορέα, σε άρθρο του που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο 38 North του Ινστιτούτου για την Κορέα του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η Βόρεια Κορέα κυβερνάται δικτατορικά από την ίδια οικογένεια από το 1948. Η οικονομία της, που ήταν κάποτε μεγαλύτερη απ’ αυτή της Νότιας Κορέας, αντιστοιχεί τώρα στο ένα τεσσαρακοστό του μεγέθους της οικονομίας του ευημερούντος γείτονά της. Οι 24 εκατομμύρια κάτοικοί της υποφέρουν τακτικά από ελλείψεις τροφίμων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Γιανγκ ήταν παντρεμένος με τη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν από την πλευρά του πατέρα του, την Κιμ Κιόνγκ Χούι, και πιστεύεται ότι ήταν 67 ετών. Είχε καθαιρεθεί το 2004 και είχε εξαφανισθεί από τη δημόσια σκηνή ως το 2006, αλλά στη συνέχεια έγινε αντιπρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών.

Είχε επισκεφθεί το Πεκίνο, το μοναδικό μείζονα σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, και ήταν αρμόδιος για οικονομικά προγράμματα, καθώς και για μια σειρά από παράνομα προγράμματα συγκέντρωσης χρημάτων για την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες για τη Βόρεια Κορέα και πρόσωπα που έχουν αποσκιρτήσει από τη χώρα αυτή.

Ενώ η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε εκκαθαρίσεις πολλών αξιωματούχων κατά την 65ετή ιστορία της, σπάνια κάποιος τόσο ισχυρός έχει καθαιρεθεί με τόσο δημόσιο τρόπο — κάτι που δείχνει πως αναγνωρίζεται η ύπαρξη εσωτερικών διαιρέσεων και ανταγωνισμού φατριών γύρω από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

«Ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει ένα πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Μάικ Μάντεν, εμπειρογνώμονας για τη διάρθρωση της εξουσίας στη Βόρεια Κορέα και δημιουργός το ιστότοπου και μπλογκ North Korea Leadership Watch.

Στο σχόλιό του, το KCNA μετέδωσε πως ο Γιανγκ μηχανορραφούσε για να ανατρέψει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είχε «ένα φανταστικό όνειρο να γίνει πρωθυπουργός … να αρπάξει την ανώτατη εξουσία του κόμματος και του κράτους».

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει τον Γιανγκ «ποταπό ανθρώπινο απόβρασμα» και προσθέτει πως «ήταν χειρότερος από σκύλο».

«Ο κατηγορούμενος Γιάνγκ συνάσπισε ανεπιθύμητες δυνάμεις και έγινε για καιρό το αφεντικό μιας σύγχρονης φατρίας διαπράττοντας έτσι ένα τόσο φρικτό έγκλημα όσο η απόπειρα ανατροπής του κράτους», μετέδωσε το KCNA.

«Το ειδικό στρατιωτικό δικαστήριο του υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας … αποφάσισε ότι θα καταδικαστεί σε θάνατο. Η απόφαση εκτελέσθηκε αμέσως», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο Γιάνγκ πιστεύεται ότι εκτελέσθηκε με πολυβόλο, δήλωσε ο νοτιοκορεάτης κονοβουλευτικής Σέο Σανγκ Κι, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Σαενούρι και επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσων Yonhap.

Η νοτιοκορεατική προεδρία ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε υπουργική συνάντηση για να εξετασθούν οι εξελίξεις, παρόλο που η κυβέρνηση στη Σεούλ δήλωσε πως δεν έχει εντοπίσει ασυνήθιστη στρατιωτική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και έχουν διαβουλεύσεις με συμμάχους στην περιοχή.

«Αν επιβεβαιωθεί, πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα της ακραίας βαναυσότητας του βορειοκορεατικού καθεστώτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφαλείας Πάτρικ Βεντρέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κίμ Γιόνγκ Ουν καθαίρεσε τον θείο του!

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝΚΟΡΕΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert