OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΑ

Γαλλική «απόβαση»: Στη ΓΔΑΕΕ η Dassault για τα Mirage – 2000

05/02/2018 - 09:34
Su-27
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρώτο μέρος της γαλλικής «απόβασης» θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καθώς έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Dassault, για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσων με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών για το Πρόγραμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage 2000.

Μετά τα κομβικά ραντεβού του 2017 σε Παρίσι και Αθήνα, οι συζητήσεις σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, θα περάσουν σε τεχνικό επίπεδο. Άλλωστε όπως είχε τονίσει η ίδια η πηγή ενημέρωσης και πρώτο είχε γράψει το OnAlert αυτό καθίσταται εφικτό μετά την προσδοκώμενη επίλυση κάποιων προβλημάτων που διαφαίνονταν στις σχετικές συμβάσεις.

Το «εμπόδιο» του Ελληνικού Δικαίου

Συγκεκριμένα οι κρατώντες το γαλλικό «κλειδί» της υποστήριξης του «εργαλείου» της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, όπως αποκαλείται από ιπτάμενους το Mirage – 2000, στα διαδοχικά ραντεβού είχαν εκφράσει με ευκρίνεια την μη αποδοχή του Ελληνικού Δικαίου. Παράμετρος ωστόσο που είναι υποχρεωτική από την Ελληνική Νομοθεσία, όπως ενδελεχώς έχει αναλυθεί από τους Έλληνες διαπραγματευτές. «Αρχίζουμε και τα ξεπερνάμε» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική πλευρά με τα παρόντα δεδομένα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και θα επιχειρηθεί η σύνθεσή τους. Καταρχήν η «κληρονομιά» των τριών,διαφορετικών, συμβάσεων-πλαίσιο. Από την άλλη η ελληνική επιδίωξη για τη σύναψη διακρατικής συμφωνία δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στη γαλλική πλευρά. Όμως όπως υπογράμμιζε στο OnAlert καλά ενημερωμένη πηγή: «Από την άλλη μεριά είναι οι μοναδικοί κατασκευαστές. Υποχρεωτικά εκεί θα πας.» σημειώνοντας ωστόσο τις δεσμευτικές διατάξεις: «Από την άλλη η νομοθεσία λεει ότι πρέπει να βγεις σε διαγωνισμό. Οπότε κοιτάμε να στοιχειοθετήσουμε ότι υποχρεωτικά πάμε εκεί και να διαπραγματευτούμε με αυτούς τους όρους»

Η επίσκεψη στο Παρίσι

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή επίσκεψη τους στο Παρίσι, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο (ε.α.) Κυριάκο Κυριακίδη, είχαν επαφές με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργεί­ου Άμυνας της Γαλλίας. Πρώτο θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων ήταν η τεχνική υποστήριξη των μαχητικών Mirage-2000 που διαθέτει η χώρα μας.

Tags: DASSAULTΓΔΑΕΕΓΕΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΥΠΕΘΑ

Related Posts

Ηνίοχος
ΓΕΑ

«Ηνίοχος 2026»: 914 έξοδοι σε όλο το FIR Αθηνών – Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

20/03/2026 - 20:20
Ηνίοχος
ΓΕΑ

Ηνίοχος 2026: Ενυπωσιακά πλάνα από την DV Day της περίφημης αεροπορικής άσκησης [pics, vid]

17/03/2026 - 11:34
F-16 - F-35
ΓΕΑ

ΓΕΑ: Προσομοιωτές μαχητικών F-16 και F-35 και VR στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων [pics]

15/03/2026 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, ανεξάρτητα από την έκβαση με το Ιράν

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Top News

Ροπωτό Τρικάλων: Η εκκλησία που γέρνει 17 μοίρες και μαγεύει τουρίστες και ξένα ΜΜΕ

Βασίλης Καρράς: Τα «έσπασε» επί σκηνής παίκτης του YFSF στη Βουλγαρία με το τραγούδι «Φαινόμενο»

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την στρατιωτική παρέλαση που έγινε viral με 1 εκατ. προβολές

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι απέβαλε η σύζυγός του: «Εδώ και δέκα μέρες κλαίει συνεχώς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert