OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η βορειοκορεατική Αεροπορία ασκείται κάτω από την «Κόκκινη Σημαία» ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

09/06/2017 - 20:15
Share on FacebookShare on Twitter

“Red Flag” ονομάζουν οι Αμερικανοί την άσκηση η οποία “ακονίζει” τις δεξιότητες των πληρωμάτων αέρος που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε κάποια από τις φάσεις της προσομοιάζοντας διαφορετικές τακτικές, κατά προτίμηση των Ρώσων και άλλων πιθανών αντιπάλων. Το όνομά της ανάγεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου όμως η… αληθινή “Κόκκινη Σημαία” εκτυλίσσεται εδώ και 72 ώρες στην Βόρειο Κορέα.

Στα βίντεο του “Διαγωνισμού Πτητικής Δεξιότητας 2017” που έδωσε στην δημοσιότητα το καθεστώς της Πιόνγκγιάνγκ, πολεμικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής απογειώνονται από μικρούς διαδρόμους διασποράς εκτελώντας ασκήσεις και σχηματισμοί στρατιωτικού προσωπικού με στολές παρελάσεως και φόρμες πτήσης επιθεωρούνται από τον “Υπέρτατο Ηγέτη” Κιμ Γιόνγκ Ουν. Μην περιμένετε άλλες πληροφορίες, η Βόρεια Κορέα δεν χαρακτηρίζεται “κλειστό” και μυστικοπαθές κράτος για το τίποτα. 

Ο “διαγωνισμός” περιλαμβάνει πτήσεις μαχητικών και επιθετικών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών και μεταφορικών, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αρχιστρατήγου Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος -φυσικά- κατέχει και αυτόν τον τίτλο. Η άσκηση δείχνει “την δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να καταστρέφουν κάθε εχθρικό στόχο, συμπεριλαμβανομένων αεροπλανοφόρων, με ένα μόνο πλήγμα” τονίζει ο Στρατηγός Κιμ Κουάνγκ Χιόκ, Αρχηγός της Λαϊκής Αεροπορίας της Βόρειας Κορέας.

Η βορειοκορεατική “Κόκκινη Σημαία” σε καμμία περίπτωση δεν φθάνει τις δυνατότητες προσομοίωσης που παρέχει στους συμμετέχοντες χειριστές η αμερικανική “Red Flag” στην αεροπορική βάση Nellis, τόσο σε επίπεδο τακτικών όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας (παρακολούθηση/αξιολόγηση εμπλοκών μέσω δεδομένων τηλεμετρίας σε πραγματικό χρόνο κ.ά). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βορειοκορεάτες πιλότοι φορούν ακόμη φόρμες πτήσης στυλ δεκαετίας του ’70 και… δερμάτινα τζάκετ πτήσης -για να μην σχολιάσουμε την σκηνή όπου χειριστές τρέχουν να επανδρώσουν τα αεροπλάνα τους για ταχεία απογείωση ενώ ένας συνάδελφός τους παίζει… πατριωτικά τραγούδια στο ακορντεόν!

Οι τύποι των αεροσκαφών στο βίντεο περιλαμβάνουν μαχητικά MiG-29 με την παραλλαγή “αεροπορικής υπεροχής” δύο γκρίζων που υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια, MiG-29UB του 57ου Αεροπορικού Συντάγματος και επιθετικά Su-25K για αποστολές κρούσης του 55ου Αεροπορικού Συντάγματος -αμφότερες μονάδες επιχειρούν από την αεροπορική βάση Σουντσόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βορειοκορεατική Αεροπορία διαθέτει “έως 40” αεροσκάφη MiG-29UB, ωστόσο η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα και η πολεμική τους ετοιμότητα δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί καθώς η Πιόνγκγιάνγκ φροντίζει να απέχει από ασκήσεις με άλλες χώρες. Η επίδειξη δύναμης από την Λαϊκή Αεροπορία της Β. Κορέας συνοδεύεται από ειδήσεις που καταδικάζουν την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά συριακών αεροδρομίων ενώ η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το καθεστώς χαρακτηρίζεται ως “σωστή επιλογή ένα εκατομμύριο φορές”.


Related Posts

ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

18/12/2025 - 09:08
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

18/12/2025 - 08:59
drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

18/12/2025 - 08:55

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert