OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

J-15: Τέλος εποχής για την προβληματική κινεζική απομίμηση του Su-33 – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

05/07/2018 - 10:12
Κίνα - Ταϊβάν
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος εποχής για το προβληματικό μαχητικό αεροσκάφος J-15, καθώς η Κίνα αναπτύσσει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί από τα αεροπλανοφόρα της και θα αντικαταστήσει τα J-15, μετά από μια σειρά μηχανικών βλαβών και συντριβών, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ωκεάνιο ναυτικό που θα μπορεί να επιχειρεί παγκοσμίως, σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και πηγές.

Το J-15 βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο του ρωσικού μαχητικού 4ης γενιάς Sukhoi Su-33, μοντέλο που πλέον έχει περισσότερα από 30 χρόνια ενεργούς δράσης. Αναπτύχθηκε από τη Shenyang Aircraft Corporation, μια εταιρία της κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας.

Η Κίνα πρέπει να αναπτύξει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος για να επιχειρεί από τα νέα αεροπλανοφόρα της, γεγονός που καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό, αν υπολογίσει κανείς ότι η Κίνα επιθυμεί να δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις ομάδες αεροπλανοφόρων για να εκπληρώσει τις παγκόσμιες ναυτικές φιλοδοξίες της και να υπερασπιστεί τα αυξανόμενα υπερπόντια συμφέροντά της, δήλωσε ο ναυτικός εμπειρογνώμονας Li Jie στο Πεκίνο.

«Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της μαχητικής ικανότητας των κινεζικών αεροπλανοφόρων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί από αυτά», δήλωσε ο Λι προσθέτοντας ότι το stealth μαχητικό FC-31 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την αντικατάσταση του J -15.

Το FC-31 της Κίνας είναι ένα νεότερης γενιάς stealth μαχητικό που έκανε την πρώτη του πτήση το 2012 και είναι μικρότερος και ελαφρύτερος από το J-15.

Ο Αντιπτέραρχος Ζανγκ Χονγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας, δήλωσε επίσης στη
South China Morning Post ότι αναπτύσσεται ένα «νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το J-15».

Η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροπλάνο έχει γίνει πιο πιεστική μετά από μια σειρά από «αδικαιολόγητες μηχανικές βλάβες» που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατος ενός πιλότου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Δύο στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις συντριβές που αφορούσαν τα J-15, αν και μόνο δύο από αυτές έχουν αναφερθεί από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Το J-15 είναι ένα προβληματικό αεροσκάφος – το ασταθές του σύστημα ελέγχου πτήσης ήταν ο βασικός παράγοντας πίσω από τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα πριν από δύο χρόνια», ανέφερε μία από τις πηγές.

Όλα τα J-15 παρέμειναν καθηλωμένα για τρεις μήνες μετά από τις συντριβές, οι οποίες υπονόμευσαν το ηθικό της αεροπορίας και του ναυτικού. Το ναυτικό ζήτησε έρευνα μετά το θάνατο του πιλότου.

Πολλά από τα εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας είχαν προβλήματα με τους κινητήρες τους, το σχεδιασμό των αεροσκαφών και τις τροποποιήσεις τους. Αλλά ένας βετεράνος του Ναυτικού της Κίνας, δήλωσε ότι αντί να πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμαστικές πτήσεις, οι πιλότοι πιέστηκαν να πετάξουν τα αεροπλάνα, παρόλο που είχαν ελαττώματα.

Δείτε το J-15 να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις πάνω στο αεροπλανοφόρο Liaoning:

 

Πηγή South China Morning Post
Tags: J-15ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΑΤΥΧΗΜΑΤΑΚΙΝΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι απαντά στον Πούτιν με ανοιχτή επιστολή: «Φτάνουν οι μάχες, η Ουκρανία είναι έτοιμη για εκεχειρία»

04/06/2026 - 21:58
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά πρέπει να κάνει συμβιβασμούς»

04/06/2026 - 21:31
Φρουροί - Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Τέσσερα ιρανικά τάνκερ με 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου πέρασαν παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ

04/06/2026 - 20:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1967 αρχίζει ο Πόλεμος των Έξι Ημερών του Ισραήλ απέναντι σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία

Ο Ζελένσκι απαντά στον Πούτιν με ανοιχτή επιστολή: «Φτάνουν οι μάχες, η Ουκρανία είναι έτοιμη για εκεχειρία»

Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά πρέπει να κάνει συμβιβασμούς»

Στενά του Ορμούζ: Τέσσερα ιρανικά τάνκερ με 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου πέρασαν παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε τους Ναυτικούς Δόκιμους που κατέκτησαν την πρώτη θέση σε διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση

«Αστακός» η Άγκυρα για τη σύνοδο κορυφής του NATO: «Κόκκινες ζώνες», F-16 και 40.000 προσωπικό ασφαλείας

Admiral Nakhimov: Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό ξεκινά τις τελικές δοκιμές πριν επιστρέψει στον ρωσικό στόλο

Ρωσία και ΗΠΑ θα υπογράψουν συμφωνία για διάνοιξη σήραγγας στον Βερίγγειο Πορθμό

Top News

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο τους που μοιράστηκε η αδερφή της, Αλεξάνδρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,5% η ΝΔ, δεύτερη σταθερά η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα και μεγαλώνει η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Καρυστιανού

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έκανε τούρτα έκπληξη στην Αλεξάνδρα Νίκα για τα γενέθλιά της - Στο πλευρό τους και η Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Αγγελική Ηλιάδη: Ο γιος της, Μπάμπης Λαζαρίδης έγινε 21 ετών - Τα βίντεο από το πάρτι γενεθλίων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert