OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Καμμένος: «Εντολές παίρνουμε μονο από το λαό»

18/03/2015 - 14:30
Share on FacebookShare on Twitter

«Εντολές, αυτή η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και όχι από τους δανειστές» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε παρέμβαση του στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα από όλους τους βουλευτές να στηρίξουν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ώστε, όπως είπε, να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος.

«Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι αυτό που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι, με την ψήφο σας, να στηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο, για να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι σαν έθνος, ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος που δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε: «Αγνοήστε τις εντολές που δίνουν οι δανειστές, οι οποίοι με λάθος πολιτική οδήγησαν τη χώρα σε εξαθλίωση και σαν ενωμένο έθνος να ζητήσουμε τη νίκη σε μια Ευρώπη που σέβεται την κυριαρχία κάθε χώρας και την λαϊκή εντολή. Σε αυτή τη χώρα, την εντολή δίνει ο ελληνικός λαός και όχι αυτοί».

Απαντώντας, ο κ. Καμμένος στις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει στείλει επιστολές σε όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, με τις οποίες ζητά να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει, αντέτεινε ότι πρέπει να σταματήσει να το κάνει, γιατί μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει καταφέρει. «Αυτό που κατάφερε ήταν το σύνολο της σοσιαλιστικής ομάδας να επιτίθεται στην Ελλάδα, ο ένας να απειλεί με επιβολή μέτρων, όπως στην Κύπρο και ο κ. Σουλτς ευθέως να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας, κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι «έχει ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, για τα υφεσιακά μέτρα, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τα αυξημένα ελλείμματα, την ανεργία, την εξαθλίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

«Ποιανού πολιτική ήταν αυτή; Ήταν πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που στήριξε ο κ. Βενιζέλος. Αυτήν όμως την πολιτική ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει και θα αλλάξει, είτε αρέσει είτε όχι, γιατί είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος» τόνισε ο κ. Καμμένος ενώ επανέλαβε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του ελληνικού λαού. Και η εντολή του ελληνικού λαού είναι αλλαγή της πολιτικής που έδινε εντολές να είναι η Ελλάδα στα τέσσερα».

Και ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: «Είπε ο κ. Βενιζέλος ότι ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά, όχι αυτός που έχει δίκαιο και είναι η Ελλάδα. Είναι εκείνοι δηλαδή που επέλεξαν την Ελλάδα σαν πυροκροτητή, βάλανε τρίτους μηχανισμούς για να σταματήσουν να δανείζουν την χώρα. Δεν είναι οι τοκογλύφοι, ισχυροί. Εμείς είμαστε που απαιτούμε εφαρμογή των συνθηκών του ευρωπαϊκού δικαίου. Ισχυροί είναι αυτοί που δεν παραδίδουν την κυριαρχία της χώρας και όχι αυτοί που παραχωρούν άρθρα του Συντάγματος προς όφελος αυτών που δίνουν εντολές. Ισχυροί είναι αυτοί που έχουν το 80% του ελληνικού λαού».

«Θα την στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση γιατί απέδειξε ότι διαπραγματεύεται όρθια, ακούει τις εντολές του ελληνικού λαού και λειτουργεί προς όφελος μόνο του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

IDF - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

10/05/2026 - 17:46
Λωριδα της Γάζας
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

10/05/2026 - 16:06
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

10/05/2026 - 15:47

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Έδωσε «νέα κατευθυντήρια μέτρα» στον στρατό του Ιράν για επιχειρήσεις κατά των «εχθρών»

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Η Τέιλορ Σουίφτ στην Ελλάδα για τον γάμο του Γιώργου Καρλαύτη - Εικόνες από τη γαμήλια δεξίωση

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ: Η φωτογραφία του με φόντο την πίστα

Γιώργος Μαζωνάκης: Το μπάνιο του και η παρέμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά των Θερμοπυλών - «Κάντε κάτι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert