OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κοτζιάς: «Ναι ανησύχησα για θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

27/02/2015 - 04:58
Share on FacebookShare on Twitter

Οι 41 παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι υπερπτήσεις και η γενικότερη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας προκαλει προβληματισμό στην Αθήνα. Η οποία είναι λογικό να έχει “απορροφηθεί” από τον σκληρό πόλεμο που δέχεται από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ειδικά αυτή τη περίοδο. Και όταν ο ίδιος ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς εκφράζει φόβους για “θερμό επεισόδιο” είναι λογικό να επικρατεί προβληματισμός.

Στους φόβους του για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, κατά το διάστημα της αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή »360 Μοίρες», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, στον ALPHA, στην οποία κάνει αναφορά και η τουρκική εφημερίδα »Σαμπάχ».
Η Sabah, λοιπόν, σε ανταπόκριση του κ. Στέλιου Μπερμπεράκη, και με τον τίτλο «Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει εμπιστοσύνη στην Τουρκία», γράφει ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν εδώ και χρόνια μεταξύ των δύο χωρών για την εξασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης, γίνεται αντιληπτό πως η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα καθόλου εμπιστοσύνη στην Τουρκία.

Στη συνέχεια γίνεται ειδησεογραφική αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ν.Κοτζιά, στο πρόγραμμα 360 μοίρες του τηλεοπτικού δικτύου Alpha, όπου είπε ότι μεταξύ της νύχτας των εκλογών της 24ης Ιανουαρίου και της ημέρας της ορκωμοσίας του νέου Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στις 26 Ιανουαρίου, φοβόταν ότι θα ξεσπάσει κάποιο συμβάν στο Αιγαίο που θα μετατραπεί σε κρίση. Ο κ. Κοτζιάς είπε πως κάθε φορά που η Ελλάδα βιώνει κάποια αδυναμία, η Τουρκία δημιουργεί κρίση και ότι ο φόβος που αισθάνθηκε τη νύχτα των εκλογών προερχόταν από τα γεγονότα που είχαν ξεσπάσει με την κρίση στα Ίμια το 1996.
Ειδικότερα  ο  κ. Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή 360 Μοίρες και σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου είπε:«Προσωπικά το θερμό επεισόδιο το φοβόμουν στο διάστημα μεταξύ της νίκης στις εκλογές από τον Τσίπρα και την ανάληψη της πρωθυπουργικής του θέσης. Σ αυτό το κενό… Οι Τούρκοι όταν μας βρίσκουν αδύναμους και εν κενώ κάνουν πάντα κάποιο επεισόδιο. Θυμηθείτε και τα Ίμια…» τόνισε ο κ. Νίκος Κοτζιάς.

Πρόσθεσε πάντως πως το ζητούμενο με την Τουρκία είναι η παγίωση σχέσεων εμπιστοσύνης.«Σήμερα έχουν προχωρήσει μερικά πράγματα, αλλά προς το παρόν είμαι στη μελέτη…»

Στην συνέντευξη ο κ Κοτζιάς μίλησε ακόμη για τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ουκρανία, τη FYROM, αλλά και τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που έχει η χώρα μας στην περιοχή ως σταθεροποιητικού παράγοντα και ΄τι μπορεί να γίνει διαμεσολαβικός παράγοντας. 

 Επίσης αναφέρθηκε στο κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και τις σχέσεις με την ΕΕ. »Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε. »Τηρώντας τους κανόνες της βεβαίως έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…», είπε σε άλλο σημείο.

Διαβάστε ακόμη:

«Γιατί έμεινε ο Κωσταράκος κι έφυγε ο Μανωλάς»- Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος μιλά για τις κρίσεις

Ο Τούρκος πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ και τα μαχητικά της Άγκυρας πάνω από ελληνικά νησιά!

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΚΟΤΖΙΑΣ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert