OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κοτζιάς: «Ναι ανησύχησα για θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

27/02/2015 - 04:58
Share on FacebookShare on Twitter

Οι 41 παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι υπερπτήσεις και η γενικότερη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας προκαλει προβληματισμό στην Αθήνα. Η οποία είναι λογικό να έχει “απορροφηθεί” από τον σκληρό πόλεμο που δέχεται από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ειδικά αυτή τη περίοδο. Και όταν ο ίδιος ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς εκφράζει φόβους για “θερμό επεισόδιο” είναι λογικό να επικρατεί προβληματισμός.

Στους φόβους του για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, κατά το διάστημα της αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή »360 Μοίρες», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, στον ALPHA, στην οποία κάνει αναφορά και η τουρκική εφημερίδα »Σαμπάχ».
Η Sabah, λοιπόν, σε ανταπόκριση του κ. Στέλιου Μπερμπεράκη, και με τον τίτλο «Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει εμπιστοσύνη στην Τουρκία», γράφει ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν εδώ και χρόνια μεταξύ των δύο χωρών για την εξασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης, γίνεται αντιληπτό πως η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα καθόλου εμπιστοσύνη στην Τουρκία.

Στη συνέχεια γίνεται ειδησεογραφική αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ν.Κοτζιά, στο πρόγραμμα 360 μοίρες του τηλεοπτικού δικτύου Alpha, όπου είπε ότι μεταξύ της νύχτας των εκλογών της 24ης Ιανουαρίου και της ημέρας της ορκωμοσίας του νέου Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στις 26 Ιανουαρίου, φοβόταν ότι θα ξεσπάσει κάποιο συμβάν στο Αιγαίο που θα μετατραπεί σε κρίση. Ο κ. Κοτζιάς είπε πως κάθε φορά που η Ελλάδα βιώνει κάποια αδυναμία, η Τουρκία δημιουργεί κρίση και ότι ο φόβος που αισθάνθηκε τη νύχτα των εκλογών προερχόταν από τα γεγονότα που είχαν ξεσπάσει με την κρίση στα Ίμια το 1996.
Ειδικότερα  ο  κ. Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή 360 Μοίρες και σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου είπε:«Προσωπικά το θερμό επεισόδιο το φοβόμουν στο διάστημα μεταξύ της νίκης στις εκλογές από τον Τσίπρα και την ανάληψη της πρωθυπουργικής του θέσης. Σ αυτό το κενό… Οι Τούρκοι όταν μας βρίσκουν αδύναμους και εν κενώ κάνουν πάντα κάποιο επεισόδιο. Θυμηθείτε και τα Ίμια…» τόνισε ο κ. Νίκος Κοτζιάς.

Πρόσθεσε πάντως πως το ζητούμενο με την Τουρκία είναι η παγίωση σχέσεων εμπιστοσύνης.«Σήμερα έχουν προχωρήσει μερικά πράγματα, αλλά προς το παρόν είμαι στη μελέτη…»

Στην συνέντευξη ο κ Κοτζιάς μίλησε ακόμη για τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ουκρανία, τη FYROM, αλλά και τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που έχει η χώρα μας στην περιοχή ως σταθεροποιητικού παράγοντα και ΄τι μπορεί να γίνει διαμεσολαβικός παράγοντας. 

 Επίσης αναφέρθηκε στο κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και τις σχέσεις με την ΕΕ. »Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε. »Τηρώντας τους κανόνες της βεβαίως έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…», είπε σε άλλο σημείο.

Διαβάστε ακόμη:

«Γιατί έμεινε ο Κωσταράκος κι έφυγε ο Μανωλάς»- Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος μιλά για τις κρίσεις

Ο Τούρκος πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ και τα μαχητικά της Άγκυρας πάνω από ελληνικά νησιά!

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΚΟΤΖΙΑΣ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

Ιράν: Είμαστε σε αυτοάμυνα στην απρόκλητη επίθεση των ΗΠΑ – Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Φονική «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαγδάτη

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert