OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ για τις νάρκες, από ΜΚΟ! Ερευνάται ο ρόλος πολιτικών δημοσιογράφων

23/12/2012 - 00:29
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλο πάρτι με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γινόταν στον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες που γίνονται από τις αρχές τουλάχιστον 80 τέτοιες κάθε άλλο παρά μη κερδοσκοπικές εταιρείες έχουν επιβαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες πολίτες. 

Όπως γράφει το bloko.gr “η υπόθεση της ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου» και οι αποκαλύψεις για διασπάθιση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με επίκληση μάλιστα του ονόματος του πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, φαίνεται ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της διαφθοράς κρατικών «λειτουργών και συλειτουργών» μέσα από τις για την τραγική ειρωνεία του πράγματος ΜΚΟ…Στο στόχαστρο εισαγγελίας και Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τους τελευταίους μήνες συνολικά 80 τέτοιες εταιρείες- οργανώσεις, για τις μισές από τις οποίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτουν σημεία και τέρατα. Σε αυτές δε, αναφέρεται ως σφόδρα πιθανή η εμπλοκή προσώπων απο το χώρο της πολιτικής, του στρατού αλλά και της δημοσιογραφίας.

Ως η πιο »ενδιαφέρουσα» υπόθεση ωστόσο παρουσιάζεται η χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), της ΜΚΟ με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Για χάρη της, στις αρχές του χρόνου δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κρατικές εισφορές ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» έλαβε από την ΥΔΑΣ, για την περίοδο 2000-2004 χρηματοδότηση ύψους 8.985.598,12 ευρώ για οκτώ εγκριθέντα προγράμματα που αφορούσαν αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ.
 


Ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, είχε καταθέσει ερώτηση και ζητούσε να ενημερωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι «συνεργάζεται με τον ΟΗΕ», αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο Υπουργείο Εξωτερικών.


 
Όπως είχαν αναφέρει στην απάντησή τους οι τότε υφυπουργοί Εξωτερικών, Δημ Δόλλης και υφυπουργός Άμυνας, Κων Σπηλιόπουλος, «η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ είχαν πει επίσης ότι «από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ» και ακόμη ότι «η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου». 

Tags: ΝΑΡΚΕΣ

Related Posts

Δένδιας - Ξάνθη
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ξάνθη: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας» [pics, vid]

13/05/2026 - 17:35
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

12/05/2026 - 13:00
Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00

Διαβάστε Επίσης

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει να αποκομίσει «σημαντικά» οικονομικά οφέλη από τον έλεγχο της θαλάσσιας οδού

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert