OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Να αποσυρθούν οι νέες ρυθμίσεις για τα Ειδικά μισθολόγια ζητούν οι Ένστολοι

13/05/2017 - 15:00
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιστολή τους προς τους βουλευτές οι ‘’ Ένστολοι’’ τονίζουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την τροπολογία του νέου νόμου για τα ειδικά μισθολόγια των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητούν την άμεση απόσυρση των νέων ρυθμίσεων. Όπως τονίζουν στην εν λόγω επιστολή το γενικό περίγραμμα που δόθηκε στους Ένστολους για το νέο μισθολόγιο δεν αναφέρει αριθμούς αλλά τη φιλοσοφία και τις βασικές αρχές σύνταξης αυτού. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θα υπάρξει περικοπή και τίποτα περαιτέρω. Τονίζεται ότι επίσης σε σημερινή ανακοίνωση που δημοσιεύεται από την ΠΟΑΣΥ οι ένστολοι ετοιμάζουν 24ωρη πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην Αθήνα.Περισσότερα ΕΔΩ.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους βουλευτές όπως δημοσιεύτηκε στο site της ΠΟΑΣΥ:

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς των ζητημάτων δημοκρατίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατάθεση τροπολογίας-ρύθμισης αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείς & Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, στην επίσημη ενημέρωση που είχαμε μόλις χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, μας δόθηκε το γενικό περίγραμμα του μισθολογίου μας (βασικές αρχές και φιλοσοφία σύνταξης), χωρίς αριθμούς και οικονομικές μελέτες. Μας γνωρίστηκε μόνον η περικοπή συγκεκριμένης αποζημίωσης που πλήττει όλο το ένστολο προσωπικό και δεν καλύπτεται από καμία «προσωπική διαφορά», καίτοι οι διατάξεις του ν.4336/2015 όριζαν ότι ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων θα επιφέρει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ ορίζουν ότι σε περίπτωση σύνταξης νέου μισθολογίου θα πρέπει οι αποδοχές να μην είναι λιγότερες από αυτές του 2012.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρότι επανειλημμένως είχαμε ζητήσει σε συναντήσεις, τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με το Υπουργείο μας, να μας γνωρίσουν εγκαίρως τα υπό επεξεργασία σχέδια για να καταθέσουμε απόψεις και να αναδείξουμε τα προβλήματα του Κλάδου μας, ουδέποτε μας δόθηκαν καίτοι εισπράτταμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού από την πλευρά της Κυβέρνησης, δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός και θα μας δοθεί ο χρόνος για κατάθεση απόψεων και διαβούλευση.

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δημόσια ανακοίνωσε τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων με τη μορφή σχεδίου νόμου, χωρίς και πάλι να γίνεται καμία αναφορά στα ειδικά μισθολόγια.
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Εμείς οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα και είμαστε αποδέκτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όλων των δυσβάστακτων μέτρων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία επτά (7) Μνημονιακά έτη με στόχο την έξοδο από την κρίση, αλλά ο εμπαιγμός και η έλλειψη βασικών δημοκρατικών αρχών από πλευράς της Κυβέρνησης ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

-Επειδή οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο και συνάμα επικίνδυνο Τομέα της Προστασίας & Ασφάλειας του Πολίτη, δεν αποτελούν Β΄ και Γ’ κατηγορίας πολίτες αυτής της χώρας.
-Επειδή προκύπτει ξεκάθαρα, από πλευράς συγκεκριμένων Υπουργείων, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που συντελέστηκε εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
-Επειδή έχουν δικαίωμα στο διάλογο και στη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου τους οι εργαζόμενοι για τους οποίους συντάσσεται, πόσο μάλλον αυτοί που θεσμικά αποτελούν τους εκπροσώπους των και εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα αυτών.

Παρακαλούμε όπως, μέσω των ενεργειών σας, να αποφευχθεί η εισαγωγή τροπολογίας που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ή σε περίπτωση εισαγωγής της, να λάβει χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία με στόχο την άμεση απόσυρσή της ή την καταψήφισή της.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

 

Tags: ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Η νέα στρατηγική της ΕΕ με επενδύσεις 6,8 τρισ. ευρώ στην άμυνα – Νέα ευκαιρία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Φρεγάτες FDI: Η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί το Πολεμικό Ναυτικό της νέας εποχής

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές – Που θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Σαν σήμερα: Το 1826 ο Καραϊσκάκης κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς

THEON και EXOSENS ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2030

JASSM-ER: Η Ιταλία πήρε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αγορά 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Top News

Συνταγή για εύκολα κανελόνια με κιμά κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Porto Leone - επόμενα επεισόδια: Ο Γιάμαρης αποκαλύπτει στην Γαλήνη ότι η Αγγελική είχε σχέση µε τον Στράτο

Κεν Όνο: Ο θρύλος των Μαθηματικών που άφησε το πανεπιστήμιο για να εργαστεί στην AI startup μιας 24χρονης

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους - Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος και Πανεπιστημίου τα πρώτα μέρη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert