OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν θέλει να φτιάξει τζαμί στην Κούβα!

12/02/2015 - 10:52
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην προώθηση του σχεδίου του για την οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αβάνα, στο πρότυπο του τζαμιού του Ορτάκεϊ στην ακτή του Βοσπόρου και το πρότεινε στις αρχές κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα που προσφέρεται να οικοδομήσει μουσουλμανικό τέμενος στην Κούβα, για την ολιγομελή κοινότητα της χώρας που αριθμεί λίγες χιλιάδες μουσουλμάνους. Η Σαουδική Αραβία έχει γνωστοποιήσει την βούλησή της να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Ομως ο αρχηγός του ισλαμο-συντηρητικού κράτους τόνισε ότι η Τουρκία δεν ψάχνει για συνέταιρο. «Η αρχιτεκτονική μας είναι διαφορετική από τη σαουδαραβική αρχιτεκτονική…έδωσα στις κουβανικές αρχές όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το σχέδιο και τούς είπα ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας το τέμενος», είπε. «Τούς είπα: ‘Δεν θέλουμε συνέταιρο και αν μάς δώσετε την άδεια , θέλουμε να το κτίσουμε στην Αβάνα’ «, εξήγησε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι η απάντηση των κουβανικών αρχών «δεν ήταν αρνητική».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

Διαβάστε: El Pais: Ο Ερντογάν απέχει από την πραγματικότητα

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.
«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε δηλώνοντας έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

«Θα ήθελα να το συζητήσω με τους κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα ταίριαζε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», συνέχισε.

Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.
Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΒΑΤΖΑΜΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ασπασία παθαίνει έμφραγμα στη φυλακή

Ο Bad Bunny φέρνει την κόντρα με τον Τραμπ στο Super Bowl - Από το «ICE out» στο μεγαλύτερο show των ΗΠΑ

Έλλη Τρίγγου: «Απ’ όλα έχω βιώσει στις σχέσεις µου, και μπερδέματα - Μεγαλώνω, είμαι 36»

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert