OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν «απαντά» στην Cumhuriyet με στρατιωτική άσκηση στα σύνορα Συρίας!

02/06/2015 - 15:24
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από το 2ο Τάγμα στην περιοχή Νουσαιμπίν του Μάρντιν με σκοπό την παρεμπόδιση της παράνομης διέλευσης. Στην στρατιωτική άσκηση, που ειχε διάρκεια 2 ωρών, συμμετείχαν 50 στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι η στρατιωτική άσκηση διεξάγεται μετα το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Cumhuriyet στην ιστοσελίδα της που υποστηρίζει ότι απεικονίζει άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ να βοηθούν στην αποστολή όπλων στους τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του χθες, Δευτέρα,  απείλησε να τιμωρήσει τον εκδότη της εφημερίδας.

Η εφημερίδα Cumhuriyet ανήρτησε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό (παρακάτω), που όπως υποστηρίζει το έντυπο, δείχνει χωροφύλακες και αξιωματικούς της αστυνομίας να ανοίγουν κιβώτια που, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιείχαν όπλα και πυρομαχικά και τα οποία ήταν φορτωμένα σε τρία φορτηγά της MIT. «Το άτομο το οποίο το παρουσίασε ως αποκλειστικό ρεπορτάζ θα πληρώσει υψηλό τίμημα γι αυτό. Δεν θα το αφήσω να περάσει», δήλωσε ο Ερντογάν αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο έναν εισαγγελέα και καταθέσεις αξιωματικών της χωροφυλακής στο δικαστήριο, μετέδωσε στις 21 Μαϊου ότι αυτόπτες μάρτυρες και εισαγγελείς καταγγέλλουν πως η ΜΙΤ βοήθησε στην παράδοση όπλων σε τμήματα της Συρία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τα τέλη του 2013 ως τις αρχές του 2014.

Η Cumhuriyet ανέφερε ότι το βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της έχει τραβηχτεί στις 19 Ιανουαρίου 2014, αλλά δεν αποκάλυψε πώς αυτό περιήλθε στην κατοχή της.

Ο Ερντογάν είπε ότι τα φορτηγά εκείνα ανήκαν στην MIT, αλλά μετέφεραν βοήθεια για τους Τουρκμένους στη Συρία. Ο ίδιος είπε ότι οι εισαγγελείς δεν διαθέτουν την εξουσία για να κάνουν ελέγχους σε οχήματα της MIT και ανήκουν σε αυτό που αποκαλεί «παράλληλο κράτος», το οποίο διοικεί ο πρώην σύμμαχός του και σημερινός εχθρός του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο ιμάμης ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι επιδιώκει την ανατροπή του.

«Αυτές οι κατηγορίες κατά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και αυτή η παράνομη επιχείρηση είναι μίας μορφής κατασκοπεία. Το έντυπο αυτό εμπλέκεται τώρα σε αυτή την κατασκοπεία», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση.

Αλλά και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι τα φορτηγά αυτά μετέφεραν βοήθεια για Τουρκμένους κι αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενό τους. «Δεν αφορά κανέναν τι υπήρχε μέσα στα φορτηγά. Ναι, σημειώθηκαν σοβαρές συγκρούσεις στη Συρία και βοηθήσαμε τους Τουρκμένους», δήλωσε χθες Κυριακή ο Νταβούτογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΣΥΡΙΑΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

21/12/2025 - 10:23
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: «Δεν σχεδιάζεται τριμερή συνάντηση με ΗΠΑ – Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου»

Ο Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

Ρωσία: «Εποικοδομητικές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία»

Ιράκ: Οι ένοπλες οργανώσεις συζητούν τον αφοπλισμό τους αλλά ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Δυτική Όχθη: Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από συμπλοκή με δυνάμεις των IDF

Ιράν σε Βενεζουέλα: «Έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας απέναντι στην πειρατεία και την διεθνή τρομοκρατία των ΗΠΑ»

Λωρίδα της Γάζας: «Έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου» λέει ο απεσταλμένος του Τραμπ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν για την Ουκρανία αν υπάρχει «πολιτική βούληση»

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Κωνσταντίνος Ανεστίδης

Πέτρος Κωστόπουλος για Γιώργο Μαζωνάκη: Πριν από 4 χρόνια θα ήταν στην πυρά, τώρα δεν έγινε «cancel»

Καιρός Χριστουγέννων: Βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Τατόι: Σε ιδιώτη 24 «ιστορικά» κτίρια ώστε να γίνουν ξενώνες και εστιατόρια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert