OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ο Καμμένος διανυκτερεύει σε φυλάκιο στα σύνορα με Αλβανία – Μήνυμα σε Ράμα

01/12/2016 - 20:01
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη Δημοσίευση – 2016-12-01 16:51:41
Τελευταία Ενημέρωση – 2016-12-01 20:01:41

Μήνυμα στην Αλβανία η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις, θέλει να στείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα διανυκτερεύσει σε φυλάκιο στην ελληνο-αλβανική μεθόριο. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και όλους τους Επιτελείς βρισκόμαστε εδώ, στο Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, όπου θα παραμείνω το βράδυ μαζί με τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακές μας, για να στείλουμε από εδώ, από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα.

Θέλω, λοιπόν, από εδώ, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακες για το εξαιρετικό έργο το οποίο κάνουν. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής που αγκάλιασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αγάπη του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας και τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι το πεδίο όπου υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Από εδώ, όμως, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε μία απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα.

Και αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων.

Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Καμμένος πήγε στο φυλάκιο Μολυδοσκέπαστου από όπου και οι φωτογραφίες.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ΥΕΘΑ επισκέπτεται το φυλάκιο. Ανάλογη περιοδεία είχε οργανώσει τον περασμένο Ιούνιο, από όπου και η σχετική φωτογραφία.

Πάντως το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στα σύνορα με την Αλβανία.

Αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να παραστεί στην ορκομωσία των εφέδρων στρατιωτικών στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην μεθόριο με την Αλβανία ο Καμμένος! – Γιατί θα την επισκεφθεί;

Με πυρά στα σύνορα απαντά η Ελλάδα στις δηλώσεις Ράμα για την Μεγάλη Αλβανία – ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης προς Αλβανία: «Με την Ελλάδα μην παίζετε!» – Γίνονται κινήσεις του Στρατού στα σύνορα

Tags: ΑΛΒΑΝΙΑΗΠΕΙΡΟΣΚΑΜΜΕΝΟΣΡΑΜΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι έχει πάρει 11 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert