OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«Ο Νίξον έπεσε γιατί είπε όχι σε τουρκική εισβολή στη Κύπρο» – Ποιος Τούρκος το υποστηριζει

07/01/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Μια νέα εκδοχή για μια πτυχή της εισβολής του Αττιλα στην  Κύπρο – που βέβαια θα περάσει από τη βάσανο της ιστορικής έρευνας για να ληφθεί σοβαρά υπόψη – παρουσιάζει ένας στενός συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, Οζάλ σύμφωνα με την εφημερίδα  Takvim.

 Συγκεκριμένα χωρίς αναφορά στην πρώτη σελίδα και  με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ ανέτρεψαν πρόεδρο για την Κύπρο», γράφει ότι ο Χαλίλ Σιβγκίν, που ήταν το δεξί χέρι του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, Οζάλ, προέβη σε μία ιστορική δήλωση λέγοντας πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Νίξον, εξαναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του επειδή αντιτάχθηκε στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο». Στην εισβολή δηλαδή.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Χαλίλ Σιβγκίν, αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό συμβάν που θα ρίξει φως στην πρόσφατη ιστορία. Ο Χαλίλ Σιβγκίν ήταν σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, Οζάλ, και πήγαινε συχνά στις ΗΠΑ και παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις. Σε δηλώσεις του, προχθές στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber, είπε ότι ο Πρόεδρος Νίξον είχε χάσει τη θέση του επειδή είχε αντιταχθεί στο να γίνει απόβαση από τους Τούρκους στην Κύπρο και τόνισε «Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά θεωρείτο βέβαιο ότι ο Νίξον δε θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος. Τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσσινγκερ παρέμεινε. Και εκείνος μας έδωσε τη δυνατότητα για την επέμβαση. Δηλαδή οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους το Νίξον και το δεύτερο, διατήρησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσσινγκερ για να επέμβουμε στην Κύπρο».

Ο Σιβγκίν είπε ότι η δύναμη αυτή ήταν το εβραϊκό λόμπυ και συνέχισε ως εξής «Η Κύπρος για τους Εβραίους είναι πολύ σημαντική. Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δε θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Η επιχείρηση αυτή θα παρεμπόδιζε το να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περάσει στα χέρια της Ελλάδας μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτούς τους υπολογισμούς έκαναν. Αν μη τι άλλο η Κύπρος χωρίζεται στα δύο. Εμείς φιλονικούμε με την Ελλάδα, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση δεν απειλή για το Ισραήλ».

Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε ότι και αυτή η εκδοχή για να περάσει από την συνωμοσιολογία στο τραπέζι των ιστορικών πρέπει να παρουσιαστούν στοιχεία αλλά  και διασταυρώσεις διαφόρων επιμέρους στοιχείων. Και βεβαίως θα πρέπει να »αποφορτισθούν » από τυχόν σημερινές σκοπιμότητες,δηλαδή από το ενδεχόμενο  μερικά πράγματα να υποστηρίζονται με βάση σημερινές καταστάσεις και ανάγκες.Πρόχειρα μόνο να πούμε ότι ο Νίξον παραιτήθηκε 8 Αυγούστου 1974,ωστόσο η κυβέρνησή του παρέπαιε από καιρό.Επίσης, όπως χει αποκαλύψει ο Μ.Δρουσιωτης , ο Νίξον είχε συμφωνήσει με την εισβολή αν και παραπλανηθείς από τον Κισσινγκερ.
Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία πολλές φορές έχει επιβεβαιώσει και τα πλέον απίθανα σενάρια…Και με τον Κισσινγκερ ποτέ δεν ξέρεις…  

Διαβάστε ακόμη:

Οι ήρωες των «μότορσιπς» και οι δειλοί που εγκατέλειψαν τα πλοία τους – Κύπρος 1974


Κύπρος Αττίλας: «Ο πόλεμος είναι στη Λευκωσία τι μας νοιάζει εμάς»!



Tags: ΑΠΟΒΑΣΗΑΤΤΙΛΑΣΙΣΤΟΡΙΑΚΥΠΡΟΣΝΙΞΟΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ελληνικός Στρατός
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

06/12/2025 - 00:01
Ε’ Εθνοσυνέλευση
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

05/12/2025 - 00:01
Βόρεια Ήπειρος
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1913 η Βόρεια Ήπειρος αποδίδεται στην Ελλάδα με το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας

04/12/2025 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert