OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία – Δημοψήφισμα: Επικράτηση του «Όχι» προεξοφλούν οι δημοσκοπήσεις

02/10/2016 - 09:33
Share on FacebookShare on Twitter

 Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων αναμένεται να απορρίψει τις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της στο δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα, ενισχύοντας τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και διεθνώς, ενόψει των νέων μαχών στις οποίες αναμένεται να εμπλακεί με τις Βρυξέλλες.

Ο Όρμπαν, στην εξουσία από το 2010, είναι από τους πιο ανυποχώρητους αντιπάλους της πολιτικής της ΕΕ όσον αφορά τους πρόσφυγες και τον τελευταίο χρόνο έκλεισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας υψώνοντας φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα και αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Ενώ πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια πέρασαν από το ουγγρικό έδαφος, καθ’ οδόν προς πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, φέτος οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν περίπου 18.000 παράνομες διελεύσεις των συνόρων.

Σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ουγγρική εφημερίδα Magyar Idők χθες, ο Όρμπαν κάλεσε για νιοστή φορά τους πολίτες της χώρας του να στείλουν στην ΕΕ το μήνυμα ότι οι πολιτικές της όσον αφορά τη μετανάστευση είναι εσφαλμένες και απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης.
«Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι επαφίεται μόνο σε εμάς, τους ευρωπαίους πολίτες, είτε να αναγκάσουμε την Ένωση να λογικευτεί ή να την αφήσουμε να αυτοκαταστραφεί», έγραψε ο Όρμπαν στην ανοικτή επιστολή του που δημοσίευσε η Μαγιάρ Ίντεκ.

Ακόμη, εξήγγειλε ότι ο στόχος του τους επόμενους μήνες θα είναι να εμποδίσει τις Βρυξέλλες να επιβάλουν την μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.
Ενώ η Βουδαπέστη επιμένει ότι η πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση πρέπει να χαράσσεται από τα εθνικά κράτη, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι ενσταλάζει τον φόβο στους πολίτες, ανακινεί την ξενοφοβία και κακομεταχειρίζεται πρόσφυγες στα σύνορα.

Προχθές Παρασκευή περίπου 1.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη εναντίον του δημοψηφίσματος.
Η σκληρή προσέγγιση του Όρμπαν στο ζήτημα βρήκε συμμάχους σε άλλα κράτη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 80% εξ όσων είπαν ότι θα ψηφίσουν θα ταχθεί εναντίον των ποσοστώσεων της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων. Ωστόσο, η συμμετοχή μπορεί να μην ξεπεράσει το 50% που απαιτείται ώστε το δημοψήφισμα να θεωρηθεί έγκυρο.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00 (ώρες Ελλάδας). Τα πρώτα, προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Όρμπαν συνδέει τη μαζική έλευση προσφύγων από τη Μέση Ανατολή με την αύξηση του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ. Η σκληρή ρητορική του έναντι των μεταναστών έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Ουγγαρία και εκτιμάται ότι ήταν ο βασικός λόγος που διευρύνθηκε το προβάδισμα του κόμματός του, του Φίντες, επί της αντιπολίτευσης.

Tags: ΟΡΜΠΑΝΟΥΓΓΑΡΙΑ

Related Posts

πυρηνικές δοκιμές - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

24/03/2026 - 22:19
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

24/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert