OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πάνε για λουκέτο και τα στρατιωτικά εργοστάσια ιματισμού – Παραγγελίες σε ιδιώτες

09/05/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Προς πλήρη απαξίωση τα στρατιωτικά εργοστάσια που μπορούσαν και θα μπορούσαν να εφοδιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με ιματισμό. Όπως φαίνεται και αυτό περνά στα χέρια ιδιωτών!

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εντόπισε στον ημερήσιο Τύπο την εξής είδηση:

 «Τρέχουν» διαγωνισμοί για προμήθειες στον Στρατό. Ευκαιρίες σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης να ανοίξουν τις δουλειές τους με τον Στρατό δίνουν τέσσερις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμήθειας συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης τη διενέργεια διαγωνισμών για την αγορά πουλόβερ, ανατομικών πάτων για αρβύλες, φανελών και τζάκετ.
Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, πια, της παρακολούθησης όλων των διακηρύξεων που κάνουν οι φορείς του δημοσίου για προμήθειες υλικών και υπηρεσιών αξίας άνω των 1.000 ευρώ. Αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα με την αναζήτηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μπορούν να «χτυπήσουν» δουλειές… Ενδεικτικά παρουσιάζονται τέσσερις μεγάλοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί  του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου μπορούν να συμμετάσχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, συνεταιρισμοί αλλά και κοινοπραξίες προμηθευτών. Το ΓΕΣ ζητά την προμήθεια μέσα από ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή 40.650 πουλόβερ νέου τύπου, 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες, 60.000 φανέλων αθλητικού τύπου ΙΙ και 14.781 τζάκετ».

Δεν θα μπορούσε αυτές τις παραγγελίες ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ να τις καλύψει για παράδειγμα το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο που όπως υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο »ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ» μαζί με το Χημείο Στρατού”. 

Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το έτος 1909 με τίτλο Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού Πειραιά (ΓΑΥΣΠ) σε κτήριο κοντά στο λιμάνι. Στην παρούσα θέση λειτουργεί από το έτος 1937 και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και του Πειραιά το γνωρίζουν ως ΄΄ΚΟΠΗ΄΄. Σήμερα λειτουργούν διάφορα παραγωγικά τμήματα και τα κυριότερα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι τα παρακάτω: Χιτώνια – Παντελόνια – εσωτερικές επενδύσεις της στολής παραλλαγής. -Χιτώνια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες στολών υπ΄ αριθμόν 8, 8β,8γ-Στολές θερινές-χειμερινές μαθητών στρατιωτικών παραγωγικών σχολών.- Δίκοχα-Σήματα και διακριτικά.- Άρβυλα- Υπνόσακοι και σεντόνια υπνόσακων.- Ειδικές παραγγελίες εύσωμων οπλιτών.

Άρα γιατί θα πρέπει να μας τα φτιάξουν όλα αυτά ιδιώτες; Είναι πιο φθηνοί; Παρέχουν καλύτερη ποιότητα ή απλά έτσι πρέοε γίνει για να λέμε ότι κάνουμε… outsourcing; 

Απαντήσεις θα αναζητηθούν …επιμόνως.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΓΕΣ απαντά για τα «μεταχειρισμένα ρούχα» στους στρατιώτες

Αφήνουν στους στρατιώτες …μόνο τα σώβρακα; Καταγγελία για σήμα του ΓΕΣ

Tags: ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49
ΕΛΚΑΚ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΛΚΑΚ: Εγκαινιάζει εμβληματική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων με το ΜΙΤ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

08/05/2026 - 14:57
κατάταξη
ΓΕΣ

Κατάταξη στον Στρατό Ξηράς για τους στρατεύσιμους της Β’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα δικαιολογητικά και οι ημερομήνιες παρουσίασης

08/05/2026 - 10:19

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ιράν: Το Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμο με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία – «Απειλές» για τη ρωσική παρέλαση της 9ης Μαΐου

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Snik: Η νέα τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Ολοκληρώνεται το όμορφο ταξίδι μου, ήμουν 26 είμαι 46»

Με υπόκλιση αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη ο Βασίλης Χιώτης: «Τιμή μου», «δική μου η τιμή»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert