OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Υπό έρευνα οι εξοπλισμοί επί Γιάννου Παπαντωνίου

18/11/2012 - 10:43
Share on FacebookShare on Twitter

Στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει υποθέσεις για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με τη Real News, η εισαγγελία ερευνα τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Ήδη, για άλλες δύο υποθέσεις – τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων στον οποίο εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το σύστημα αυτοπροστασίας των 60 F16 – ανακρίνονται τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι δικογραφίες για τα πολιτικά έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.



Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων εχει διαπιστωθεί απο τις ελεγκτικές αρχές, οτι διακινήθηκε μέσω των λογαρισμών της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αλλα και τους επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.



Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για λογαρισμούς που βρίσκονται στην HSBC της Γενέυης και αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα, τη στιγμή που ο Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στο λογαρισμό της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκ. δολαρίων. Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο Γ. Παπαντωνίου ήταν υπ. Αμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί απο το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου ναι αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει από αμερικανικές τράπεζες ενώ ερευνάται και μία μικρή ελβετική τράπεζα ενώ οι ελεγκτές έχουν επικεντρωθεί στα δύο αυτά ονόματα. Της Σταυρούλας Κουράκου και του Γιώργου Κανδαλέπα. Και όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ εχει διαπιστωθεί οτι από τους δύο λογαρισμούς έχουν διακινηθεί ποσά (αναλήψεις- καταθέσεις) που φτάνουν ή υπερβαίνουν τα 40 εκ. δολάρια.

 

Tags: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΕΡΕΥΝΑΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Related Posts

US Navy - φρεγάτα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αυτή θα είναι η νέα φρεγάτα του US Navy: Θα βασιστεί στα πλοία National Security Cutter της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ

20/12/2025 - 08:31
Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert