OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Παράσημα» Τσίπρα στους στρατιωτικούς: «Χάρη σ΄ αυτούς έχουμε αποτρεπτική δύναμη»- ΒΙΝΤΕΟ

21/10/2014 - 12:54
Share on FacebookShare on Twitter

Εύσημα Τσίπρα στους στρατιωτικούς, στους οποίους όπως είπε οφείλεται το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση του προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν.
“Η ηγεσία και το προσωπικό περιβαλλεται από εμπιστοσύνη γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια. Πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος των στρατιωτικών”, είπε ο κ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι πρέπει να υλοποιούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Τσίπρας είπε ότι η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου με την συνοδεία πολεμικών σκαφών συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας.
Η πρόκληση αυτή έχει ως στόχο να τορπιλισει την διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό και επίσης τορπιλίζει την ήδη έυφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. Ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Μία ώρα ήταν η συνάντηση Αβραμόπουλου – Τσίπρα στον γραφείο του ΥΕΘΑ. Η διάρκειά της δείχνει ότι οι δύο τους δεν περιορίστηκαν μόνο στα θέματα της Εθνικής Άμυνας για τα οποία ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για δύο ώρες στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, από την στρατιωτική ηγεσία. Ο Αβραμόπουλος αναχώρησε λίγο πριν τελειώσει η ενημέρωση για να πάει στην κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Δείτε όλη τη δήλωση Τσίπρα

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες, με τη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών, στον χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου, συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο. Εκτιμούμε, συνέχισε, ότι η πρόκληση αυτή έχει στόχο να τορπιλίσει τις διαδικασίες διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. «Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την «εγκληματική πολιτική διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» που αντιμετωπίζει η χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η αποτρεπτική ικανότητά της παραμένει ισχυρή και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες που έχει υποστεί το προσωπικό. Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να υλοποιούνται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η αποτρεπτική ικανότητα δεν σχετίζεται με εξοπλισμούς, αλλά και με τη δομή άμυνας, μεταξύ άλλων. Οι μεγάλες αδυναμίες του στρατεύματος, συνέχισε, δεν σχετίζονται με την παρούσα κρίση, αλλά με τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών.

Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη διατήρηση του αξιόμαχου, υπενθυμίζοντας τις σχετικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΠΙΣΚΕΨΗΤΣΙΠΡΑΣΥΠΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Στην Πορτογαλία ο Νίκος Δένδιας: Θα επισκεφθεί την βάση που φιλοξενεί τα C-390

06/05/2026 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά» [vid]

05/05/2026 - 15:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1915 γερμανικό υποβρύχιο U-20 τορπιλίζει και βυθίζει το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο «Λουζιτάνια»

Μακρόν: Μίλησε με τον πρόεδρο του Ιράν και ζήτησε άμεση αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ

Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά την Βηρυτό από τότε που κηρύχθηκε εκεχειρία στον Λίβανο: Στόχος διοικητής της Χεζμπολάχ

Τραμπ: Διορία 1 εβδομάδα στο Ιράν για να καταλήξει σε συμφωνία – Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν ιρανικό τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Κοινές ασκήσεις Ιαπωνίας, Φιλιππινών και ΗΠΑ με το βλέμμα στην Κίνα: Εκτοξεύθηκε Tomahawk από σύστημα Typhon

Washington Post: Το Ιράν έχει χτυπήσει 228 εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή

Πολύ αισιόδοξος ο Τραμπ για συμφωνία με το Ιράν: «Θα μας παραδώσουν το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Kizilelma: H Ινδονησία αγοράζει 12 τουρκικά μαχητικά drones – Το 2028 ξεκινούν οι παραδόσεις

Top News

Eurovision 2026 - Akylas: Βίντεο «trailer» 30 δευτερολέπτων από την δεύτερη πρόβα της ελληνικής συμμετοχής

Μιχάλης Ρακιντζής για τη συμμετοχή του στη Eurovision: «Δεν υπήρχε κάτι που να πήγε καλά - Όλο αυτό ήταν μια φοβερή δυσφήμιση»

Ιωάννα Μαλέσκου: Η κόρη της έγινε 3 και το γιόρτασαν με μία εντυπωσιακή τούρτα - Δείτε εικόνες

Ηράκλειο: Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 21χρονου από τον 54χρονο δράστη στη μέση του δρόμου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert