OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παράταση ζωής στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Τι δήλωσε η Γεννηματά

17/12/2013 - 19:52
Share on FacebookShare on Twitter

Παράταση ζωής, τελευταία ευκαιρία όπως θέλει το ονομάζει κανείς. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ είναι σωτηρία υπό προθεσμία. Μπορούν σ΄ ένα χρόνο τα ΕΑΣ να κάνουν όσα δεν έγιναν σωστά επί δεκαετίες; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε. Και στην περιπτωση των ΕΑΣ η φράση αυτή ταιριάζει γάντι.
Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:
 
«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν.
 
Είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Η ανακοίνωση των ΕΑΣ

Αποφασισμένοι να μετατρέψουν «μια βιομηχανία που βαρύνεται με μακροχρόνιες παθογένειες και ελλείμματα του παρελθόντος» σε μια «βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου», αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο «την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες», δηλώνουν διοίκηση και εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η εταιρεία, μετά και την συμφωνία στο Eurogroup.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι η ΕΑΣ ΑΒΕΕ θεωρεί πως η εξυγίανση της εταιρείας θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην «υπεύθυνη στάση, την πίστη και την αφοσίωση των εργαζομένων» που διατήρησαν και διατηρούν την εταιρεία σε πλήρη λειτουργία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΑΣ:

«Η σημερινή συμφωνία του Eurogroup, σαν αποτέλεσμα των σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της μοναδικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών της χώρας.

Η πορεία αυτή στηρίζεται στην υπεύθυνη στάση, στην πίστη και αφοσίωση των εργαζομένων, οι οποίοι – σημειωτέον – διατηρούν μέχρι σήμερα την εταιρεία σε πλήρη λειτουργία, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Η εξυγίανση των ΕΑΣ θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μέσω της ενίσχυσης του εξαγωγικού έργου και της πλεονασματικής λειτουργίας της εταιρείας.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν μια βιομηχανία που βαρύνεται με μακροχρόνιες παθογένειες και ελλείμματα του παρελθόντος σε μια σύγχρονη βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου».

  

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΑΣΚΛΕΙΣΙΜΟ

Related Posts

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

26/12/2025 - 18:25
IRIS-T
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

26/12/2025 - 17:51
AMRAAM-ER - Δανία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

26/12/2025 - 16:24

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert