OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε «αποκατάσταση μισθών» στο ορατό μέλλον!

09/10/2015 - 16:49
Share on FacebookShare on Twitter

Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα όσα είδε στην τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ και δεσμεύτηκε ξανά για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών στο “ορατό μέλλον”. Το οποίο βέβαια ο καθένας το προσδιορίζει ανάλογα με την “όρασή” του.

“Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα καθ’ ότι πρώτη φορά είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσω τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Ο όγκος και η ακρίβεια των πυρών, ο ρεαλισμός στη διεξαγωγή της άσκησης, αλλά και η ασφάλεια, ο συντονισμός των τμημάτων που έλαβαν μέρος, δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται, πραγματικά, εξαιρετική δουλειά”,είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος μας διαβεβαίωσε οτι:

“…η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε, άλλωστε, εσείς οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο, θα έλεγε κανείς, ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά στη Συρία, νοτιοδυτικά στη Λιβύη, είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας, του οποίου είμαστε στη μέση. Διευρύνουν αυτές οι εντάσεις τον κύκλο και την υφή σύνθετων προκλήσεων που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε.
Όμως και μια ακόμα κρίση, της οποίας βρισκόμαστε στο μέσον, στο επίκεντρο, η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη ως σύνολο και για όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που λόγω γεωγραφίας, λόγω εγγύτητας προς τις εμπόλεμες περιοχές, η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα από άλλες χώρες. Χιλιάδες οικογένειες παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Και ζητάμε και από τους γείτονές μας να πράξουν το ίδιο. Το προσφυγικό ζήτημα, ο πόνος και η δυστυχία των ανθρώπων δεν μπορούν να αποτελούν εργαλεία για την προώθηση ιδιοτελών εθνικών συμφερόντων για καμία χώρα”.

Είπε κάτι για το προσωπικό;

«Έχω και εγώ και ο Υπουργός απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου.
Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει επιτέλους η χώρα από αυτή την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε, βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας, εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες, αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε, λοιπόν, τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον.

Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό, που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της Πατρίδας μας. Σήμερα μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις.

Tags: ΑΣΚΗΣΗΜΙΣΘΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΠΑΡΜΕΝΙΩΝΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert