OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πεντάγωνο: Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις Γιλντιρίμ – Τσαβούσογλου

16/04/2018 - 18:39
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-16 15:12:06
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-16 18:39:06

Τη σαφή πρόθεση της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση βλέπουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του Ελληνικού Πενταγώνου πίσω απο τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιέργο περιστατικό στο νησί μικρός Ανθρωποφάς.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υπενθύμιζαν την διαφορετική στάση του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη, στην οποια τόνιζε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι διαύλοι επικοινωνίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Επιπλέον, πρόσθεταν με νόημα οτι η τοποθέτηση των 2 Τούρκων Αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε ενα 24ωρο πριν την επισκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και σημείωναν τη σιγή ασυρμάτου που είχε τηρησει η Άγκυρα για το επεισόδιο στη Ρω.

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Πρώτα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκαν σήμερα σε περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο, όπου είχε υψωθεί η ελληνική σημαία.

Τόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είπαν ότι η σημαία κατέβηκε μετά από παρέμβαση των Τούρκων. Ο Τσαβούσογλου μάλιστα, έγινε πιο συγκεκριμένος και είπε ότι την σημαία την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο. Και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Τον χαρακτηρίζουν κάποιοι στην Ελλάδα καλό παιδί, κάποιοι άλλοι κακομαθημένο. Αγαπάει τον λαϊκισμό αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε τις σχέσεις λόγω αυτού του προσώπου».

Γιλντιρίμ: Περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο – Κατεβάσαμε ελληνική σημαία!

Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» όπως ανέφερε.

Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Και συνέχισε:«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

Ο τούρκος πρωθυπουργός προφανώς αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.


Tags: ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙΓΙΛΝΤΙΡΙΜΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Γη της ελιάς - επόμενo επεισόδιo: Ένα υποτιθέμενο λάθος του Παυλή κοστίζει πάρα πολύ ακριβά στην Αλεξάνδρα και τον αφήνει εκτεθειμένο

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Η σύζυγός του Μαίρη, μιλά για τον θάνατό του - «Όλοι όσοι τον αγαπούσαν ήταν εκεί τα ξημερώματα»

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert