OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ έρχονται σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών! Ποιος το υποστηρίζει

04/10/2015 - 08:49
Share on FacebookShare on Twitter

Γράφει ο
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.

Δυστυχώς όσοι νομίζανε ότι οι περικοπές σταμάτησαν και μάλιστα μετά τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων πλανώνται πλάνη οικτρά. Τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι ιθύνοντες, αναφέρουν συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ. Και αυτό δεν το λένε οι πολιτικοί μας , γιατί φοβούνται. Φοβούνται το θυμό και την οργή των στελεχών των ΕΔ ,γιατί τρέμουν τη λαϊκή οργή γενικότερα. Όμως μαθηματικά και μεθοδευμένα εκεί οδηγούμαστε.

Έρχονται λοιπόν και νέες περικοπές στους μισθούς και συντάξεις των Στρατιωτικών ,το μόνο κομμάτι της κοινωνίας που υπέστη τις μεγαλύτερες περικοπές (διπλάσιες) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα μισθωτών και συνταξιούχων. Υπέστη πραγματικά μια κατάφορη αδικία ,υπέστη στην κυριολεξία διωγμό. Το πολιτικό σύστημα εκδικήθηκε τους στρατιωτικούς. Περικοπές πάνω από 60% μέχρι τώρα , και έπεται και συνέχεια .Περικοπές πολύ μεγάλες και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμες, από αυτούς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό , που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία. 
 Τους στρατιωτικούς οι οποίοι πρέπει να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, σε επίπεδα άλλων δύσκολων δεκαετιών, την ποιότητα της ζωής τους. 
Μπορεί όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας να διαβεβαίωναν και να διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι το αξιόμαχο των ΕΔ δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο και αυτό οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλ. στο ηθικό των στελεχών των ΕΔ, όμως είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι ΕΔ έχουν μείνει ανεπηρέαστες και δεν τις έχουν “αγγίξει” οι συνεχείς απερίσκεπτες και απάνθρωπες περικοπές. Είναι ψέμα.

Οι πληγές που έχουν προκληθεί από τις ήδη εφαρμοζόμενες περικοπές θα γίνουν ακόμη βαθύτερες με τα νέα μέτρα, τις νέες περικοπές.

Οι απόστρατοι πλέον θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, που ήδη πολλοί αντιμετωπίζουν, προσεγγίζοντας τα όρια της εξαθλίωσης! Είναι πολύ άδικο αυτό κύριοι της Κυβέρνησης μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ωράριο, χωρίς γιορτές και αργίες, μακριά πολλές φορές από την οικογένεια.
Θα υπάρξουν επιπλέον παραιτήσεις στελεχών με εμπειρία, μόρφωση και ικανότητες. Θα ενταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα απαξίωσης και απογοήτευσης, ένα δηλητήριο το οποίο κυριολεκτικά παραλύει τις ΕΔ και θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθεί το αντίδοτο.
Ουδείς ωστόσο μπορεί να χαρακτηρίσει αδικαιολόγητη την απογοήτευση και την οργή των στρατιωτικών ,και πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση βέβαια, να ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό κι όχι απλά με λόγια και δηλώσεις ,αλλά με έργα και πράξεις. Θα έπρεπε να υπάρχει ήδη, έτοιμη μια δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των στρατιωτικών που πρώτα απ΄ όλα θα έστελνε το μήνυμα, ότι η πολιτική ηγεσία “είναι εδώ”.

Οπωσδήποτε βέβαια, θα υπάρξουν δυσμενέστερες επιπτώσεις και στη συντήρηση των οπλικών συστημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η άμυνα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο με αριθμούς και ποσοστά περικοπών. Η Άμυνα πρέπει να εξετάζεται και με ποσοστά διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων ,ειδικότερα , αυτή την περίοδο ,σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, όπου επικρατεί ρευστότητα και ένταση.

Όλα αυτά θα πρέπει άμεσα (χθές) να αντιμετωπιστούν. Διαφορετικά τα όσα θα δούμε και στο χώρο των στελεχών των ΕΔ, θα μας εκπλήξουν δυσάρεστα.
Κύριε Υπουργέ εσείς τι λέτε, θα συναινέσετε στο να υπάρξουν και άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των Στρατιωτικών; Θα επιτρέψετε την περαιτέρω εξαθλίωση και απαξίωσή τους;
Οι στρατιωτικοί κύριε Υπουργέ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 σας στήριξαν και μπήκατε στη Βουλή, διότι υποσχεθήκατε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και όχι άλλες περικοπές στην Άμυνα και στους μισθούς και συντάξεις.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας.
Μην μας απογοητεύσετε όπως άλλοι.
Μην αναγκάσετε τους απόστρατους και εν ενεργεία να κατέβουν πάλι στους δρόμους!

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΜΙΣΘΟΙΠΕΡΙΚΟΠΕΣΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - υπαξιωματικοί
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

14/12/2025 - 09:13
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής στις συντάξεις Ιανουαρίου 2026

12/12/2025 - 13:17
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21

Διαβάστε Επίσης

EuroPULS: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την ενσωμάτωση των πυρομαχικών MLRS στα γερμανικά συστήματα πυροβολικού

Ζαπορίζια: Ρωσική επίθεση προκαλεί τον τραυματισμό 26 ανθρώπων

NSM CDS: Νέα παράκτια συστήματα αεράμυνας αποκτά η Δανία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ

Κουπιάνσκ: Ελέγχουμε το 90% της πόλης, λένε οι Ουκρανοί – Το αρνούνται οι Ρώσοι

F-35A: Η Lockheed Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο stealth μαχητικό της Φινλανδίας [vids]

Πούτιν: Υπόσχεται επίτευξη των στόχων του στην Ουκρανία, απειλεί με νέα όπλα, χαρακτηρίζει «υστερία» τα περί επίθεσης στην Ευρώπη

Τατζικιστάν: Καταγγέλλει «επίθεση εθνοτικού μίσους» μετά τον φόνο 10χρονου μαθητή από 15χρονο μέσα σε ρωσικό σχολείο

Bundeswehr: Ανοιχτή η συμμετοχή του γερμανικού στρατού σε ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

Top News

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει τα δάχτυλά του μετά το ατύχημα με την κροτίδα: «Κλαίω από την χαρά μου»

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες τις ημέρες των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιά με παγωνιά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε η Βουλή – ΝΔ: Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert