OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ στην πυροσβεστική αλλά δεν προσλαμβάνονται

07/08/2013 - 00:36
Share on FacebookShare on Twitter

Έχoυν πετύχει σε διαγωνισμό της Πυροσβεστικής ( μέσω ΑΣΕΠ ) 725 Πυροσβέστες από το 2011. Έχει εκδοθεί ΦΕΚ με τους πίνακες των επιτυχόντων από τις 31/12/2012 και ακόμα περιμένουν το ΦΕΚ της πρόσληψης. Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα:
 
Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε επιτυχόντες – διοριστέοι ενός από τους πλέον αξιοκρατικούς και αδιάβλητους διαγωνισμούς που διεξήγαγε νομίμως το Πυροσβεστικό Σώμα με απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μέσω ΑΣΕΠ.
Μετά από επαφές εκπροσώπων μας με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες των συναρμοδίων Υπουργείων προέκυψε αδιαμφισβήτητα ότι:

α) «Λεφτά υπάρχουν» για την περίπτωσή μας και εννοούμε ότι με βάση έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών για τις συγκεκριμένες θέσεις και όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και σήμερα, υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια – πιστώσεις.

β) Ο διορισμός μας επιβάλλεται να γίνει και ηθικά και κυρίως με βάση το νόμο, δηλαδή υπάρχει υπηρεσιακή εισήγηση θετική υπέρ ημών στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που «περιμένει» την υλοποίηση της, με αντίστοιχη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

γ) Το δε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μάς έχει απαντήσει εγγράφως ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και τεράστιες ανάγκες.
Αυτό όμως που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία κατά τρόπο σαφή και σταθερό, είναι η πολιτική βούληση – θέση τους και ειδικότερα αν τελικά προκρίνουν αξιοκρατικά επιλεγέντες μόνιμους υπαλλήλους, έναντι άλλων «προσωρινών» λύσεων.
Όλοι εμείς δεν διανοούμεθα καν να διατηρηθεί εκκρεμότητα και να παραπεμπόμεθα ως προκήρυξη στο απώτερο και αβέβαιο μέλλον (κοινώς στις καλένδες) για να εξυπηρετηθεί άραγε ποιος, όταν στο μεταξύ ήδη έχουνε ξεσπάσει οι πρώτες πυρκαγιές για τη θερινή περίοδο και όταν μεταξύ άλλων μέχρι και ο καθ’ην αρμόδιος υπουργός δημοσίας τάξης και προστασίας του πολίτη κ.Δενδιας οπως και ορισμένα ΜΜΕ καλούν σε εθελοντική
δράση τους πολίτες για να καλυφθούν τα κενά στη δασοπροστασία, όταν δηλαδή το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει το αυτονόητο, την σταδιακή δηλαδή απορρόφησή μας για να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πυροσβεστικό σώμα όπου και αν αυτό αποφασίσει να μας τοποθετήσει ανά την Ελλάδα.

Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε «κοινωνικούς αυτοματισμούς» και οι πρώτοι που υποστηρίζουμε στα πλαίσια της νομιμότητας και της ισότητας την ΣΤΑΔΙΑΚΗ απορρόφησή μας λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.

Με βάση τα ανωτέρω θέλουμε να τονίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα είναι απαράδεκτη και εγκληματική από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ειδικά του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κάθε πράξη ή πολλώ μάλλον παράλειψη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μη άμεση υλοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας σε διορισμό ήδη από εφέτος και μέχρι τη λήξη ισχύος του πίνακά μας, του χρόνου το Δεκέμβριο.

Το ΚΡΆΆΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ πρέπει να προτάσσονται και να προστατεύονται έμπρακτα από τους κυβερνώντες και καθορίζοντες τις ζωές ημών και των παιδιών μας.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι εμείς θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημά μας με κάθε νόμιμο μέσο, δεν αρκούμαστε σε ευχολόγια και καλές προθέσεις, αλλά ζητούμε πράξεις και άμεση λύση του αδιεξόδου στο οποίο χωρίς ευθύνη μας έχουμε περιέλθει.

Αντίκλητό μας ορίζουμε τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μας κ. Ηλία Δ. Κολλύρη (2103608504, 6944691416), στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για κάθε αναγκαία διευκρίνιση.

ΟΙ 725 ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Tags: ΑΣΕΠΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Related Posts

πτήσεις
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δοκιμαστικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενόψει 25ης Μαρτίου – Πότε θα γίνουν οι διελεύσεις

20/03/2026 - 13:21
C-27J
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

C-27J Spartan: Γιατί το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

20/03/2026 - 11:29
Πάσχα - άδειες - μεταθέσεις
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες Πάσχα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων – Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις Συνταγματαρχών

20/03/2026 - 10:44

Διαβάστε Επίσης

IDF: Έχουμε χτυπήσει 2.000 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο – Τρεις ταξιαρχίες συμμετέχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις

Σόκαρε τους Ουκρανούς η αεράμυνα στον Κόλπο: «Χρησιμοποιούν ακόμη και 8 πανάκριβους πυραύλους Patriot για ένα φτηνό drone»

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna που ανήκει στο ρωσικό σκιώδη στόλο [vid]

Ισραήλ: Πλήττει ιρανικούς στόχους στην Κασπία – Βομβάρδισε 16 πλοία σε λιμάνια του Κόλπου

Τα Εμιράτα εξάρθρωσαν «τρομοκρατικό δίκτυο» που χρηματοδοτούσε και διαχειριζόταν η Χεζμπολάχ

Δοκιμαστικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενόψει 25ης Μαρτίου – Πότε θα γίνουν οι διελεύσεις

Εντολή Μοτζταμπά Χαμενεΐ στις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες να «στοχεύσουν εχθρούς στη χώρα και στο εξωτερικό»

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ

Top News

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική ακύρωση εμφάνισής της και τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της

Αγγελική Ηλιάδη: Με αγωγή απειλεί η τραγουδίστρια μετά τη μήνυση από την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη

Ο Ηλίας Βρεττός θύμα ξυλοδαρμού σε μαγαζί στην Κύπρο - Τον χτύπησαν με μπουνιές αλλά «όλα είναι μια χαρά»

Μπαράζ σεισμών μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων - 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert