OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι κόκκινες κάλτσες του Μπουτάρη τράβηξαν τη προσοχή των Τούρκων!

02/03/2013 - 07:01
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

»Kούφανε» τους Τούρκους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης που εμφανίστηκε στον Τούρκο Υπουργό  Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ με τις …κόκκινες κάλτσες του, το ..σκουλαρίκι του  και τα …τατουάζ του!

 Μάλιστα οι …κόκκινες κάλτσες του Δημάρχου έγιναν .. τίτλοι εφημερίδων!!! Η Milliyet  γράφει για το θέμα της επίσκεψης του Δημάρχου – που εντυπωσίασε γενικότερα-  με τον τίτλο « Ο Δήμαρχος με τις κόκκινες κάλτσες». Επίσης η  ιστοσελίδα του πρακτορείου IHLAS έχει  τίτλο « Επισκέπτης  με κόκκινες κάλτσες από την Θεσσαλονίκη» και αναφέρεται στο σύνολο της επίσκεψης Μπουτάρη στην Τουρκία που έχει πολλές ειδήσεις για την Θεσσαλονίκη, τα οθωμανικά μνημεία της και πολλά άλλα…Εκτός από την συνάντηση με τον Υπουργό , ο κ Μπουτάρης συμμετείχε και  στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο  ξενοδοχείο Rixos της Αγκυρας, και το διοργάνωσαν οι  τουριστικές Ενώσεις των δύο χωρών, όπου και  συναντήθηκαν πολλοί επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

 Ιδού μερικά σημεία από τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για την επίσκεψη:
– Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με Τούρκους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού» . Ο κ Μπουτάρης είπε για την πόλη του ότι βιώνεται ένα χρονοδιάγραμμα αναδόμησης για την πλατεία Ελευθερίας όπου είχε αρχίσει το κίνημα των Νεότουρκων και πρόσθεσε πως θα επισκευαστεί στο σπίτι που έμενε ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄ που την περίοδο εκείνη ήταν εξορία στην Θεσσαλονίκη.
 -  Ο  κ Μπουτάρης είπε ότι με τον καιρό τα οθωμανικά τεμένη στην Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξουν στο προσκύνημα.Αλλά, πρόσθεσε, βέβαια αυτό είναι θέμα πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Τώρα όμως η εικόνα έχει διαφανεί και για άλλους χώρους και για τα μουσουλμανικά νεκροταφεία .Είπε ακόμη ότι έχουν ορισμένες σκέψεις όσον αφορά την επισκευή μνημείων και ότι ορισμένοι επιχειρηματίες ζήτησαν προκαταρκτικές πληροφορίες και τόνισε πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, δραστηριότητες αυτού του είδους θεωρούνται ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες.
 -  Όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγησή του όσον αφορά τις συζητήσεις που γίνονται για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα και την επισκευή  των οθωμανικών μνημείων στην Θεσσαλονίκη, είπε : « Φυσικά εμείς για να ομορφύνουμε και να κάνουμε να φαίνεται το ιστορικό μνημείο που φέρει την ονομασία Παζάρ Χαμάμ , το φωταγωγήσαμε. Έχουμε και κάποιο πρόγραμμα και για τα άλλα οθωμανικά μνημεία στην Θεσσαλονίκη. Ο παλιός Κινηματογράφος Αλκαζάρ και το Μπεντεστέν , όλα αυτά έχουν μπει σε μια διαδικασία. Όμως αυτά είναι αρχαιολογικά μνημεία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Πρέπει να ζητήσουμε άδεια. Όμως συμφωνήσαμε στο ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάστασή αυτών».Για το θέμα του τεμένους είναι υπόθεση της κυβέρνησης και πρόσθεσε: « Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι για το τέμενος στην Αθήνα έχει ληφθεί απόφαση».
 - Ο κ Μπουτάρης  αναφέρθηκε στην αγάπη που είχε ο παππούς του για την οθωμανική γλώσσα , ο οποίος ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Θεσσαλονίκη και επεσήμανε πως και στον ίδιο αρέσουν τα τουρκικά φαγητά και ειδικότερα τα τουρκικά γλυκά.«Όπως εργάστηκαν οι Βυζαντινοί έτσι εργάστηκαν και οι Οθωμανοί. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου αδελφό με τους Τούρκους και εταίρο με τους Ευρωπαίους» είπε. 
– Ο κ Μπουτάρης είπε ότι η Θεσσαλονίκη  το 2014 θα γίνει Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για την Νεολαία και θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες καθ όλη την διάρκεια του έτους .
 - Ο Τούρκος Υπουργός Τσελίκ κατά την συνάντηση που είχαν με τον κ. Μπουτάρη είπε ότι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι φίλος της Τουρκίας και πρόσθεσε : « Τον ευχαριστούμε για την ευαισθησία που δείχνει για τα εκει τουρκικά και οθωμανικά μνημεια». Ο Υπουργός Τσελίκ τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το σχέδιο για το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη και ότι τον Απρίλιο θα γίνουν τα εγκαίνια και πρόσθεσε: « Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο αξιότιμος Δήμαρχος υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο αυτό». Ο Υπουργός ευχαρίστησε την ελληνική Κυβέρνηση το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.
 -Ο Τούρκος Υπουργός Τσελίκ είπε ότι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός είναι δύο λαοί κοντά ο ένας στον άλλον και φιλικοί και ότι το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη φέρει μεγάλη σημασία από πλευράς κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης  ζήτησε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να δοθεί η ονομασία «Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του Ατατούρκ και ότι σε περίπτωση που εκπληρωθεί η ευχή τους θα είναι πολύ ευτυχείς.
 - Ο κ Ομέρ Τσελίκ, που τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική από την πλευρά της τουρκικής ιστορίας,  είπε ότι ολοκληρώθηκε το σχέδιο του σπιτιού του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη και τον Απρίλιο θα γίνουν τα εγκαίνια. Ο Υπουργός ευχαρίστησε την ελληνική Κυβέρνηση και τον Δήμο της Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το σπίτι αυτό.  
 
 

Tags: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜΠΟΥΤΑΡΗΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

26/12/2025 - 14:16
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Διεθνής εναέριος χώρος» και επιστροφή στις προκλήσεις: Γιατί η Τουρκία ξανανοίγει το μέτωπο του Αιγαίου

26/12/2025 - 07:54
Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Ελένη Παπαδοπούλου: Η παρατηρητικότητα ενός πυροσβέστη, η απουσία του γιου από την κηδεία και το σπίτι στο Κολωνάκι

To Cinobo φέρει 8 feelgood ταινίες και μια σειρά για να περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Η Ιουλία Καλλιμάνη έδωσε εξηγήσεις για το νέο περιστατικό με τα «γαλλικά»: Θα ήθελα να εκφράσω την ενόχλησή μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert