OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πόσο θα μετρήσει η πικρία των στρατιωτικών στις κρίσεις των Αρχηγών;

28/01/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει δημιουργήσει ένα κλίμα προσμονής ίσως και κάποιας αισιοδοξίας στους στρατιωτικούς. Εν ενεργεία και απόστρατους. Όμως αυτά τα ξεχασμένα εδώ και τέσσερα συναισθήματα δεν μπορούν να σβήσουν την πικρία και την δυσαρέσκεια που προκάλεσαν όσα έγιναν και ειδικά όσα δεν έγιναν αυτά τα χρόνια.

Η πικρία έχει να κάνει με την στρατιωτική ηγεσία η οποία αποδεδειγμένα δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτές τις άδικες και αναδρομικές μειώσεις που προκάλεσαν αληθινή ένδεια στο προσωπικό.Όχι μόνο έπραξε ουδέν αλλά και με περίσσιο ζήλο υλοποίησε τις οδηγίες και τις προσταγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το φθινόπωρο του 2012 δεν είναι και τόσο μακρυά για να έχουν ξεχάσει οι στρατιωτικοί ότι το θέμα των περικοπών το χειρίστηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυο άνθρωποι. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου αν και οι αρμοδιότητές του δεν το προέβλεπαν. Κάτι που και ο ίδιος επικαλείται για να υποστηρίξει ότι δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να κάνει κάτι.

Στην “σύγκρουση” με τον ΣΥΣΜΕΔ και τον πρόεδρό του ακούσαμε από κάποιους πέριξ του κ. Κωσταράκου ότι ο εκάστοτε Αρχηγός είναι και “αρχισυνδικαλιστής” του προσωπικού. Κανείς δεν είχε την απαίτηση από τον Α/ΓΕΕΘΑ να παίξει τέτοιο ρόλο. Υπήρχε όμως μέχρι κάποιο σημείο η ελπίδα ότι θα έδινε μια απάντηση στην κυβερνητική επιδρομή . Έστω απλά για να καταγραφεί στην ιστορία.

Σιωπή επικράτησε και όταν δύο Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων αποφάσισαν να αντιδράσουν απολύτως “θεσμικά”. Ο Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς παραιτήθηκε αρνούμενος να πάρει το …χαρτάκι με την σύνθεση των κρίσεων αξιωματικών. Ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης αποφάσισε να μιλήσει ως εν ενεργεία Αρχηγός σε εφημερίδα και να πει αυτονόητες αλήθειες για τα προβλήματα που προκαλούν οι αλόγιστες περικοπές. Και οι δύο όχι μόνο δεν άκουσαν μια λέξη υποστήριξης -ακόμη και συναδελφικής- αλλά αντιμετωπίστηκαν με ψυχρότητα. Όπως λέμε τους άδειασαν.

Η πικρία δεν θα καθήσει στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. Ο πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ θα κληθούν να σταθμίσουν τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το κριτήριο της συνεργασίας της στρατιωτικής ηγεσίας με την κυβέρνηση ,ειδικά στο θέμα των περικοπών θα μετρήσει πολύ περισσότερο από το υπαρκτό ζήτημα της απολύτως δικαιολογημένης πικρίας του προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 33 μέτρα για την «ανακούφιση» των στρατιωτικών… άργησαν – ήδη – 2 χρόνια! Η λίστα

Η «πτωχή Ελλάς» και οι αχρείαστοι στρατιωτικοί αντιπρόσωποι των 6000 ευρώ το μήνα

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝΥΠΕΘΑ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert