OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτόγνωρο κύμα μεταναστών και προσφύγων δέχεται η Μεσόγειος

25/08/2014 - 13:12
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ευρωπαικός Νότος δέχεται πρωτόγνωρο κύμα προσφύγων και μεταναστών λόγω της αστάθειας σε Β. Αφρική και Μέση Ανατολή

Σημαντικά αυξημένη ροή μεταναστών διαπιστώθηκε το τριήμερο, καθώς, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, «συζητάμε για 996- δηλαδή 1.000 ανθρώπους- στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, από την Παρασκευή. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε δεχθεί. Οι 200 διασώθηκαν από τη θάλασσα και τους υπόλοιπους τους βρήκαμε, χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Είναι κοντά στα 100 παιδιά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παιδιά ήταν και οι διασωθέντες από τα ναυάγια. Η κατάσταση στα κέντρα κράτησης είναι στο απροχώρητο. Η ροή είναι αυξημένη και αυτό έχει σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο αντίδρασης απέναντι στα γεγονότα. Οι κάτοικοι, στην αρχή, παραμένουν για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κοντά στην εστία τους. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να φύγουν διότι ο κίνδυνος συνεχίζει– και αυτό γίνεται κυρίως με τους Σύρους που βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο στην Τουρκία– και όταν δεν έχει τελειώσει η κρίση και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους, τότε αρχίζουν και ψάχνονται για άσυλο σε κάποια χώρα της ΕΕ. Άλλοι τόσοι περίπου βρίσκονται σε Λίβανο και Ιορδανία. Συζητάμε για πάνω από 100.000 ανθρώπους στα παράλια».

Μόνο σήμερα το πρωί τουλάχιστον 145 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν τις πρωινές σήμερα σε διάφορα περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο από πλωτά σκάφη του λιμενικού. Πενήντα δύο μετανάστες σε δύο διαφορετικά περιστατικά διεσώθησαν βόρεια της Σάμου από πλωτό περιπολικό, 46 στα ανατολικά της Χίου, 43 στα ανατολικά του Αγαθονησίου και 4 στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Κόρακα Μήθυμνας Λέσβου. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρους κράτησης και είναι καλά στην υγεία τους.

Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στα πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum έχουν διασωθεί 3.500 μετανάστες. Όμως, η μαύρη λίστα των θυμάτων στη θάλασσα της Μεσογείου μοιάζει να μην έχει τέλος.

Σε άρθρο στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» σχετικά με τους θανάτους και τις συνεχιζόμενες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολτρίνι τονίζει: «Μπορούν να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις αν υπάρξει πολιτική βούληση ώστε να δοθούν εναλλακτικές στον διάπλου αυτό. Πρέπει να προσφέρουμε, δηλαδή, σε όσους ζητούν άσυλο, μια επιπλέον δυνατότητα αντί να τους αφήνουμε στο έλεος των δουλεμπόρων».

Ενώ αυξάνονται οι φωνές στη Νότια Ευρώπη που διαμαρτύρονται για την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι χαρακτηριστική η «σιωπή» των Βόρειων ευρωπαικών χωρών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται έναντι μιας γενικευμένης αστάθειας στα νότια σύνορά της» και «οι νέες προκλήσεις της ΕΕ είναι γεωπολιτικές», αναφέρει ο αρθρογράφος της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», Σάιμον Νίξον, υποστηρίζοντας, ότι «στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ιδιαίτερα, η πρόκληση της διαχείρισης μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αποτελεί φλέγον πολιτικό ζήτημα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελβετία σε μετωπική με την ΕΕ για τους μετανάστες

Γιατί οι παράνομοι μετανάστες «προτιμούν» Φαρμακονήσι – Αγαθονήσι;

Ο Στόλος στο Αιγαίο για τους μετανάστες – 5 κανονιοφόροι του ΠΝ αναλαμβάνουν δράση

Tags: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Related Posts

IDF - Τούνελ - Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

09/02/2026 - 10:53
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

09/02/2026 - 10:23
FSB
ΚΟΣΜΟΣ

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

09/02/2026 - 09:49

Διαβάστε Επίσης

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Οδησσό

Εμφύλιος στο Σουδάν: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων σε κέντρα υγείας

Ο Σμήναρχος ήταν τυπικός και ήπιων τόνων, αποκαλύπτει στέλεχος της ΠΑ – Γυναίκα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ κατασκοπείας [vids]

Ιαπωνία: Θριαμβευτική νίκη της πρωθυπουργού Τακαΐτσι – Τα συγχαρητήρια του Τραμπ

Top News

Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: Γίνεται πόλεμος, δεν είναι ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους

Ιωάννα Τούνη: Οι διακοπές χλιδής στη Σαουδική Αραβία μέσα από νέες εικόνες - Η πόλη που την «μάγεψε»

Η Φαίδρα Δρούκα για τον σύζυγό της: Τον γνώριζα 10 χρόνια πριν να είμαστε μαζί, είναι χαμηλών τόνων

Μαρία Καρυστιανού για τα «χαμένα» βίντεο από τα Τέμπη: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας - Ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert