RIMPAC 2018: Η βύθιση του USS Recine από φίλια πυρά – ΒΙΝΤΕΟ

Πύραυλοι και τορπίλες έστειλαν το αμερικανικό σκάφος στον βυθό της θάλασσας.

RIMPAC 2018: Η βύθιση του USS Recine από φίλια πυρά – ΒΙΝΤΕΟ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Το USS Recine βυθίστηκε ύστερα από έναν καταιγισμό φίλιων πυρών, στα πλαίσια της ναυτικής άσκησης RIMPAC 2018, που διοργανώνουν οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους στον Ειρηνικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μόλις δημοσίευσε ένα βίντεο από μια άσκηση βύθισης (SINKEX) στα πλαίσια της άσκησης RIMPAC 2018, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στην οποία αποθανατίζεται η βύθιση του αμφίβιου αρματαγωγού πολεμικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού, USS Recine. Το πλοίο εκτόπισης των 5,100 τόνων είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 25 χρόνια, αλλά τελικά συνάντησε το τέλος του στις 12 Ιουλίου 2018, μετά από πλήγματα που δέχθηκε από δεκάδες πυραύλους και τορπίλες.

Πολλαπλοί τύποι όπλων εκτοξεύτηκαν εναντίον του πλοίου κατά τη διάρκεια της ασκήσεως, το οποίο περιλάμβανε για πρώτη φορά επιθέσεις από την ξηρά.

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων που δοκιμάστηκαν κατά του USS Recine ήταν ο πύραυλος Naval Strike Missile, που πρόσφατα επιλέχθηκε από τις ΗΠΑ για να ενταχθεί στο οπλοστάσιο της για τις επόμενες δεκαετίες, ο ιαπωνικός πύραυλος Type 12 και πύραυλοι HIMARS.

Πύραυλοι AGM-84 Harpoon εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη P-8 Poseidon της Αυστραλίας, ενώ το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο USS Olympia εκτόξευσε πυραύλους UGM-84 Harpoon και τορπίλη Mk48.

Παρόλα αυτά, χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να καταλήξει τελικά η Recine στον πάτο της θάλασσας, 15.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Δείτε το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα:

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ