OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

ΣΕΕΝΣΑ: Να δοθεί παράταση για αποστρατείες με το παλαιό ασφαλιστικό καθεστώς

28/06/2016 - 20:00
Share on FacebookShare on Twitter

 Δυο ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου για τους στρατιωτικούς, καθώς είχε δοθεί ένα πολύ σύντομο διάστημα «χάριτος» ώστε να προφθάσουν να αποστρατευθούν στελέχη που είχαν κριθεί ως αποστρατευτέα με τις πρόσφατες κρίσεις.

Ωστόσο η προθεσμία αυτή ήταν άδικη, καθώς παγίδευσε όσους στρατιωτικούς θα ήθελαν να παραιτηθούν και να αποστρατευθούν με το παλαιό ασφαλιστικό καθεστώς.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, και ζητάει έστω την ύστατη στιγμή να δοθεί παράταση.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν:

Μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού Νόμου που φέρνει τα πάνω κάτω στο καθεστώς συνταξιοδότησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση και ανησυχία στους κόλπους των στρατιωτικών. Απόρροια αυτού του προβληματισμού η από 13/5/2016 επιστολή του Συνδέσμου μας, που αναφέρεται στους συναδέλφους, που είτε υπέβαλαν την αίτηση αποστρατείας τους πριν την ψήφιση του νόμου είτε δεν έχουν προλάβει να την υποβάλουν ακόμα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τόσο η Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου μας κ. Λυδία Βεντήρη, όσο και τα Δ.Σ. των Ενώσεων Στρατιωτικών Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου μαζί με τον ΣΕΕΝΣΑ που απαρτίζουν το Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων ( ΠΑΣΕΔ ) να ενημερώνουν καθημερινά και ακατάπαυστα, μέλη και φίλους συναδέλφους εν ενεργεία στρατιωτικούς για το τί μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικότερα και με το σκεπτικό ότι απομένουν μόλις 4 ημέρες μέχρι την 1/7, είχαμε τα ακόλουθα δεδομένα:

  • α) Για όσους πρόλαβαν και υπέβαλαν την αίτηση συνταξιοδότησής τους πριν την ψήφιση του νέου νόμου και δεν έχει προλάβει να δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους, μέχρι την 1η Ιουλίου 2016, θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς.
  • β) Για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ήτοι από Δευτέρα 9 Μαΐου και μετά, ήταν προφανές ότι θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς το ΦΕΚ διαγραφής (για όλους τους στρατιωτικούς)απαιτεί ούτως ή άλλως ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών για να εκδοθεί.

Διαπιστώνεται, επομένως, ότι με τη θέσπιση μιας τόσο κοντινής ημερομηνίας-1ης Ιουλίου 2016- δε θα υπάρχει η δυνατότητα, για όσους δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι τότε το ΦΕΚ διαγραφής τους ενώ έχουν κριθεί ήδη οι αιτήσεις συνταξιοδότησής τους ή έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να υπαχθούν στο μέχρι πρότινος ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Αυτό που είχαμε αιτηθεί με την προηγούμενη επιστολή μας και σας επικαιροποιούμε για ακόμα μία φορά, καθότι η 1η Ιουλίου πλέον είναι θέμα ολίγων ημερών, είναι να δώσετε παράταση στην υποβολή αιτήσεων αποστρατείας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ώστε να κατοχυρωθούν τόσο όσοι έχουν υποβάλει ήδη αίτηση και δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους αλλά και να υπάρχει χρόνος για την έκδοση του ΦΕΚ διαγραφής για όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση ακόμα διότι το χρονικό περιθώριο μέχρι την 1Η Ιουλίου που τους διατέθηκε ήταν πολύ περιορισμένο.

Εναλλακτικώς, εφόσον η παροχή παράτασης δεν καθίσταται δυνατή από μέρους σας, ζητούμε να θεωρήσετε τις αιτήσεις αποστρατείας που θα πρωτοκολληθούν έως και 30 Ιουνίου 2016 ως έγκυρες και υπαχθείσες στο παλαιό συνταξιοδοτικό σύστημα, με βάση την ημερομηνία πρωτοκόλλησής τους και όχι την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ διαγραφής.

Θεωρούμε ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία και παραβιάζει κάθε εργασιακό και ατομικό δικαίωμα το να μην παρέχεται μια μεταβατική περίοδος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους ούτως ώστε να προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν όσα στελέχη δικαιούνται να το κάνουν, δεδομένου ότι πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια. Αναλογιστείτε ότι δε μπορεί να αποκλείει η ημερομηνία δημοσίευσης –που λόγω της φύσης του επαγγέλματος καθυστερεί ούτως ή άλλως- του ΦΕΚ διαγραφής των ήδη κριθέντων ως δικαιούχων συνταξιοδότησης, τα άτομα αυτά από το θεμελιωμένο δικαίωμά τους να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Εύλογα σας παρακαλούμε να επαναλάβετε, εν πάσει περιπτώσει, την τακτική που εφαρμόστηκε προς διευκόλυνση των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας διότι διαφορετικά μιλάμε για παραβίαση της Αρχής της Αναλογικότητας και της Ίσης Μεταχείρισης.

Ακούγεται δυστυχώς ολοένα και πιο έντονα, ότι οι στρατιωτικοί που θίγονται από την κατάσταση αυτή, θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους υποβάλλοντας προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια, με αίτημα να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό σύστημα εφόσον ανήκουν στις ως άνω περιγραφείσες περιπτώσεις.

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, σας απευθύνουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, έκκληση με δική σας πρωτοβουλία (μιας και οι μέρες μέχρι την 1/7 είναι μόλις τέσσερις), να απαλλάξετε τον τεράστιο αυτό αριθμό εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη μεγάλη ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία της δικαστικής οδού στην οποία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δυστυχώς θα αναγκαστούν να καταφύγουν.

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας είμαστε πεπεισμένοι ότι σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας, θετική έκβαση στο ζήτημα, θα ‘’προστατέψει’’ τους στρατιωτικούς από δικηγόρους – ‘’σωτήρες’’, αποτυπώνοντας έμπρακτα τόσο τη διάθεση σας για διευκόλυνση των εν ενεργεία στρατιωτικών όσο και την τιμή σε όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, για όλα τα χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς τους στις Ε.Δ. και στην Πατρίδα μας.

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣΕΕΝΣΑ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert