Σουλτς: Πάρκινγκ για πρόσφυγες η Ελλάδα αν κλείσουν τα σύνορα

Πάρκινγκ για όλους τους πρόσφυγες θα γινόταν η Ελλάδα, εάν έκλειναν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και έκλεινε η Βαλκανική Οδός.

Σουλτς: Πάρκινγκ για πρόσφυγες η Ελλάδα αν κλείσουν τα σύνορα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πάρκινγκ για όλους τους πρόσφυγες” θα γινόταν η Ελλάδα, εάν έκλειναν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και έκλεινε η “Βαλκανική Οδός”, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι για αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή της ποσόστωσης και της κατανομής των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Αν κλείσουν τα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, αν αποκλειστεί η Βαλκανική Οδός, τότε τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην Αλβανία, στην ΠΓΔΜ, στο Μαυροβούνιο, για να περάσουν μέσω της Αδριατικής στην Ιταλία και μετά μέσω του Μπρένερ στην Αυστρία”, δήλωσε ο κ. Σουλτς, σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι όλα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα.

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία κατανομή (των προσφύγων) στην Ευρώπη” πρόσθεσε. Μιλώντας λίγο αργότερα σε εκπομπή του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Σουλτς απέρριψε την υπόθεση ότι η Ευρώπη καθίσταται εξαρτημένη από την Τουρκία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι “χρειαζόμαστε την συνεργασία της Τουρκίας”, καθώς και ότι το ασταθές εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στη χώρα δεν είναι κάτι καινούργιο.

“Η Τουρκία πρέπει να είναι εταίρος μας και – ομολογουμένως – οι δικές μου συνομιλίες με τις τουρκικές αρχές έδειξαν ότι έχουν την βούληση να μας βοηθήσουν” δήλωσε. Επέρριψε μάλιστα την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι το έλλειμμα ήταν κατά κάποιον τρόπο από την πλευρά της ΕΕ, η οποία υπόσχεται χρήματα και μετά δεν τα πληρώνει.

“Η αναξιοπιστία είναι τότε και στις δύο πλευρές. Σκεφτείτε τι λαμβάνουμε για τα τρία δισεκατομμύρια προς στην Τουρκία. Χρειαστήκαμε σχεδόν δύο μήνες μέχρι να τα συγκεντρώσουμε”. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Πρέπει να επενδύσουμε πάνω 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες – Αντιμετωπίζουμε είδος υβριδικού πολέμου

Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Φινλανδό πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και είπε: «Θα ήθελα να πω ότι αυτές οι άτυπες συναντήσεις είναι πάντα ιδιαιτέρως εποικοδομητικές».

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό – Το μεγαλύτερο ποσό εξασφάλισε η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό με το συνολικό ποσό των 258,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα δεν θεωρεί την Τουρκία ως ανταγωνιστή σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο – Να συνεργαστούμε για τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Al Arabiya και αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας.