OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σταϊνμάιερ: Nα μη συνδεθεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων με το Ιντσιρλίκ

30/08/2016 - 12:04
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απέρριψε την απαίτηση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συνδεθεί το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής (Bundestag), με το οποίο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, με το αίτημα του Βερολίνου να επισκεφθούν μέλη της Bundestag την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. «Δεν αντιλαμβάνομαι την άμεση συνάφεια και το είπα στον Τούρκο ομόλογό μου», είπε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Όταν η Μπούντεστακ ψηφίζει υπέρ της αποστολής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, τότε οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν και τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη βάση του Ιντσιρλίκ, είπε ο Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι μέσα στα καθήκοντά του είναι και το να προσπαθεί να καθιστά δυνατά τέτοια ταξίδια. Εάν δεν υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα αυτό το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει καταστήσει ήδη σαφές ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της ανανέωσης της εντολής παραμονής των Γερμανών στο Ιντσιρλίκ, η οποία λήγει στο τέλος του έτους.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η δική του γνώμη του για την εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών ότι η Τουρκία είναι «κεντρική πλατφόρμα για ισλαμιστικές ομάδες» είπε ότι είναι επιφυλακτικός με τέτοιες γενικές καταδίκες. «Είμαι της γνώμης, ότι η Τουρκία δεν είναι ένας εύκολος εταίρος και στο θέμα της σύρραξης στη Συρία. Είτε το θέλουμε όμως είτε όχι χρειαζόμαστε την Τουρκία για να αμβλύνουμε την σύγκρουση και να την κατευνάσουμε και να βρούμε ας ελπίσουμε μια πολιτική λύση».

Ο Σταϊνμάιερ τάχθηκε επίσης υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης με την Ρωσία. Σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη είπε: «Φυσικά και πρέπει να προστατευτούμε στρατιωτικά. Αυτό από μόνο του όμως δεν αποτελεί καμιά εγγύηση, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε και δύσκολους εταίρους και σε αυτούς ανήκει η Ρωσία».

Τη χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τη συνέδεσε με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία: «Εάν γίνει ουσιαστική πρόοδος το καλοκαίρι κανείς δεν θα ήταν αντίθετος αν χαλαρώναμε λίγο τις κυρώσεις. Εάν δεν υπάρξει πρόοδος, δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουν κάπως οι κυρώσεις».

Ο Σταϊνμάιερ αρνήθηκε ότι υπάρχει ένα νέος ψυχρός πόλεμος. Παλαιότερα υπήρχε ο ανταγωνισμός μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. Η νέα παγκόσμια κατάσταση είναι πολύ δυσκολότερη και πολύ πιο σύνθετη. Υπάρχουν λιγότεροι πόλεμοι μεταξύ κρατών, αλλά περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ ενός κράτους και πολιτικών μειονοτήτων ή ριζοσπαστικών κινημάτων όπως στην περίπτωση της Συρίας.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για έναν νέο έλεγχο των εξοπλισμών ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε: «Δεν θα εκπλήξει το γεγονός ότι εγώ ως σοσιαλδημοκράτης θέλω να συνδέσω εμπειρίες, οι οποίες κατέστησαν τη χώρα μας ασφαλέστερη και τις οποίες θυμούνται ακόμα οι πολίτες, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες και παρά τη γνώση μας για τους δύσκολους γείτονες, όπως είναι η Ρωσία, πρέπει να προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο». Ο Στάινμάιερ παραδέχθηκε όμως «Στη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Εξωτερικών μάλλον έπαψα να έχω ψευδαισθήσεις. Έχω μια νηφάλια προσέγγιση των πραγμάτων».

Tags: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝΙΝΤΣΙΡΛΙΚΣΤΑΙΝΜΑΙΕΡ

Related Posts

Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη εναντίον φιλοϊρανικής οργάνωσης – Επίθεση με drones στο σπίτι του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν

29/03/2026 - 12:17
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο του Ιράν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ

29/03/2026 - 11:02
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σφοδρά πλήγματα στην Τεχεράνη – 5 νεκροί στο λιμάνι Μπαντάρ Χαμίρ

29/03/2026 - 10:53

Διαβάστε Επίσης

Ιράκ: Αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη εναντίον φιλοϊρανικής οργάνωσης – Επίθεση με drones στο σπίτι του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν

Μητσοτάκης: «Με τα Viper, Rafale και F-35 η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη»

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο του Ιράν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ

Ιράν: Σφοδρά πλήγματα στην Τεχεράνη – 5 νεκροί στο λιμάνι Μπαντάρ Χαμίρ

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Naval Group: Διευρύνει τη στρατηγική της παρουσία στην Ελλάδα με επίκεντρο τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και τη METLEN

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ σε λιγότερο από 24 ώρες

WaPo: Οι ΗΠΑ κάνουν προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις «εβδομάδων» στο Ιράν

Top News

Μαρινέλλα: Το άγνωστο βίντεο πριν τη νύχτα στο Ηρώδειο με τους Τάκη Ζαχαράτο και Μάριο Φραγκούλη

Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις

Grand Hotel - spoiler: Ο Ρήγας καταζητείται για απόπειρα δολοφονίας

Πασχαλινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων: Πώς διαμορφώνεται σε Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert