Στην ατζέντα Νταβούτογλου το ”Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου” Ελλάδας -Τουρκίας

Ανακοίνωση Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ατζέντα Νταβούτογλου το ”Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου” Ελλάδας -Τουρκίας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πιο …περιγραφικός από τον κ Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο Τουρκος ομόλογός του κ.Α. Νταβούτογλου ως προς το αντικείμενο των συζητήσεων τους, την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ενώ η ελληνική ανακοίνωση δεν αναφέρει τίποτε όσον αφορά το περιεχόμενο – μόνο ότι θα γίνει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση , αργότερα θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, συνέντευξη και παράθεση γεύματος – η υπ’ αριθμ 328 σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έχει ως εξής :

“Ο αξιότιμος Υπουργός μας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΥπΕξ της Ελλάδος, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα αυριο (στις 13 Δεκεμβρίου 2013). Κατά την επίσκεψη, ο αξιότιμος Υπουργός μας θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με το συνομιλητή του αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχετικά με τις προετοιμασίες όσον αφορά την 3η σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή περίοδο στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα συζητηθούν επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα.”

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.