OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στο Κόσοβο Καμμένος και Αποστολάκης

11/04/2017 - 10:39
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στιγμή που η ένταση στα Βαλκάνια κλιμακώνεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Καμμένος πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κόσοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως συνηθίζεται σχεδόν κάθε χρόνο ο ΥΕΘΑ και ο ΑΓΕΕΘΑ έχουν μεταβεί στο Κόσοβο για να ευχηθούν Καλό Πάσχα στους Έλληνες στρατιωτικούς που υπηρετούν εκει και που θα περάσουν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους.

Η παρουσία του ελληνικού στρατού στο Κόσοβο μετρά 18 χρόνια. Από τον Ιούνιο του 1999, η Ελλάδα συμμετείχε με Δύναμη επιπέδου Ταξιαρχίας, με την ονομασία Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Κόσοβο, την KFOR (KOSOVO FORCE).
Η ελληνική αποστολή παραμένει στην περιοχή – με πολύ λιγότερες δυνάμεις – μέχρι και σήμερα. Η ελληνική δύναμη ειναι ένας πλήρης λόχος με Διοικητή ταγματάρχη ο οποίος εχει παρει ευμενή σχόλια απο τον ιδιο τον SACEUR του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες στρατιωτικοί ειναι στο στρατόπεδο Film City, που αποτελεί την έδρα της KFOR στην Πρίστινα.

Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντασης στην περιοχή 

Βαλκανικά κράτη όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο ελπίζουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι πολιτικές διαφορές, εθνοτικές διαμάχες και οι παρατεταμένες επιφυλάξεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του 1990 περιπλέκουν τη διαδικασία.

Οι Αλβανοί, που είναι η πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο, με τη σειρά τους, επιδιώκουν να μετατρέψουν τη δύναμη ασφαλείας σε εθνικό στρατό, ένα σχέδιο που δεν υποστηρίζει η σερβική μειονότητα και που εχει ευρέως φιλτραριστεί από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Τα Σκόπια, έχουν φτάσει στους τέσσερις μήνες ακυβερνησίας. Ο Νίκολα Γκρουέφσκι αν και ήρθε πρώτος στις εκλογές δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ μπορεί, αλλά από ότι φαίνεται με την βοήθεια των αλβανικών κομμάτων, κάτι το οποίο απαγόρευσε ο Πρόεδρος της χώρας καθώς τα τρία αλβανικά κόμματα απαιτούν την καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσης γλώσσας της χώρας.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι τα βαλκανικά κράτη θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά θα πρέπει να επιμείνουν σε μια πορεία οικονομικής και δημοκρατικής μεταρρύθμισης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Tags: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΚΑΜΜΕΝΟΣΚΟΣΟΒΟΥΕΘΑ

Related Posts

Δαβάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

20/12/2025 - 13:20
ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Ο αρχηγός της MIT Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Εξαντλημένος σε νοσοκομείο για εξετάσεις - «Από υπερκόπωση έπεσα» λέει ο τραγουδιστής

Πέθανε η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ από καρκίνο στο πάγκρεας - Ήταν μητέρα 4 παιδιών και ζούσε στην Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν μαγκωμένος και αγχωμένος» αποκαλύπτει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή

Στα 1.000 ευρώ η χρυσή λίρα - Συνεχίζεται η άνοδος σε χρυσό και ασήμι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert