OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Συρία: Γιατι ο Νταβούτογλου πρότεινε 3 καταυλισμούς προσφύγων

28/09/2015 - 14:19
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία πρότεινε τη δημιουργία τριών μεγάλων καταυλισμών προσφύγων στη Συρία, στους οποίους θα μπορούν να στεγαστούν συνολικά 900.000 άνθρωποι, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο Νταβούτογλου πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία καταυλισμών προσφύγων στο συριακό έδαφος.

Συγκεκριμένα η τουρκική πρόταση έκανε λόγο για τρεις πόλεις από κοντέινερ, σε κάθε μία από τις οποίες θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο 300.000 άνθρωποι, όπως εξήγησε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Αν η ΕΕ αναλάβει τη χρηματοδότηση του σχεδίου αυτού, τότε η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή των καταυλισμών σε μια προστατευμένη περιοχή στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Βάσει της τουρκικής πρότασης το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να εκδιωχθεί από μια περιοχή περίπου 100 χιλιομέτρων κατά μήκος της μεθορίου της Τουρκίας με τη βόρεια Συρία. Η περιοχή αυτή θα πρέπει να περιέλθει υπό τον έλεγχο μετριοπαθών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, ώστε να διευκολύνεται η επιστροφή στη Συρία των προσφύγων.
Η ζώνη αυτή θα ήταν επίσης και ένα μέσο για να αποτραπεί η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, κάτι που η Άγκυρα θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Προς το παρόν όμως καμία χώρα δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να υποστηρίξει την τουρκική πρόταση, καθώς θα αποτελούσε πλήγμα στην κυριαρχία της Συρίας.

Εξάλλου ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη Νέα Υόρκη πρότεινε τη δημιουργία μιας διμερούς ομάδας εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με την προσφυγική κρίση, προσθέτοντας μάλιστα ότι σε αυτή την ομάδα θα μπορούσε να συμμετέχει και η Ελλάδα.
Πάντως ο Τούρκος πρωθυπουργός απέρριψε για μια ακόμη φορά την πρόταση της ΕΕ για την κατασκευή χρηματοδοτούμενων από την Ευρώπη καταυλισμών προσφύγων στη χώρα του.

Κριτική άσκησε ο Νταβούτογλου και στην πρόταση της ΕΕ να υποστηρίξει την Τουρκία, στην οποία ζουν περίπου δύο δισεκατομμύρια πρόσφυγες, με ένα δισεκ. ευρώ. Οι Βρυξέλλες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν γι’ αυτό τον σκοπό χρήματα τα οποία προορίζονταν για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Tags: ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΟΗΕΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert