OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τα Σκόπια σε πόλεμο!

09/05/2015 - 22:05
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωϊ. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται συνεχώς, ενώ μερικά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. 
 
Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία. Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί πάνω από 20 τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, κατάγονται από το Τέτοβο.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως και όλα τα κόμματα στη χώρα (σλαβικά και αλβανικά) απηύθυνε έκκληση προς τον πληθυσμό της χώρας για ηρεμία, ενώ έκανε λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από ένοπλες ομάδες οι οποίες είναι γνωστές στην κοινή γνώμη της χώρας, όσο και σε γειτονικές χώρες και στη διεθνή κοινότητα, για τον ρόλο τους».

Από την μεριά του,ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ- Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM)- Ζόραν Ζάεβ, κάλεσε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος- DUI-Αλί Αχμέτι να βγουν δημόσια και να εξηγήσουν στους πολίτες τι συμβαίνει στη χώρα και ποιος και γιατί επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο κ.Ζάεβ, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουμάνοβο, έκανε λόγο για «σκοτεινά σενάρια» τα οποία όπως είπε, δεν έχουν καμία τύχη.

Νωρίτερα σήμερα, το αλβανικό κόμμα DUI εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα σημερινά επεισόδια και απηύθυνε έκκληση προς τον αλβανόφωνο πληθυσμό του Κουμάνοβο για ψυχραιμία. Το DUI σημείωσε ότι το σημερινά επεισόδια, όπως και αυτό στο συνοριακό φυλάκιο Γκόσιντσε, πριν από είκοσι ημέρες, δεν συνάδουν με τις επιδιώξεις των Αλβανών, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στο Κόσοβο, την Αλβανία και την κοιλάδα του Πρέσεβο στη Σερβία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση του, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ και απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποκαταστήσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπέρβασή της, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η διεθνής κοινότητα και κυρίως η αποστολή του ΟΑΣΕ οφείλουν να συμβάλουν για την επίτευξη ενός τέτοιου διαλόγου στην ΠΓΔΜ.

Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στην ανακοίνωση του,εκφράζει την ανησυχία του για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στα Σκόπια, οι οποίες, όπως αναφέρεται, «αποτελούν προσπάθεια κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που ενθαρρύνονται από χώρες της Δύσης, να προκαλέσουν μία «έγχρωμη» επανάσταση στην Μακεδονία».

Εν τω μεταξύ,το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις της χώρας, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και την απελευθέρωση πέντε φοιτητών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στα Σκόπια από την αστυνομία και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για «επεισόδια» που προκάλεσαν, το βράδυ της Τρίτης, μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΚΟΥΜΑΝΟΒΟΣΚΟΠΙΑΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Related Posts

πυρηνικές δοκιμές - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

24/03/2026 - 22:19
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

24/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert