Θέλουν να πουλήσουν μαρίνα της Σάμου σε Τούρκο ! “Ξερό όχι” από ΥΠΕΘΑ

Η επικίνδυνη λογική της πώλησης λιμενικων εγκαταστάσεων και μαρινων σε ακριτικά νησιά συνεχίζεται .

Θέλουν να πουλήσουν μαρίνα της Σάμου σε Τούρκο ! “Ξερό όχι” από ΥΠΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επικίνδυνη λογική της πώλησης λιμενικων εγκαταστάσεων και μαρινων σε ακριτικά νησιά συνεχίζεται . Μετά τη Μυτιλήνη και τη Χίο όπου οι μαρίνες πουλήθηκαν σε “ελληνοτουρκικά επιχειρηματικά” σχήματα ,τώρα οι Τούρκοι επιδιώκουν να αγοράσουν τη μαρίνα στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του και ελπίζουμε ότι οι “γιάπηδες” της κυβέρνησης θα βρουν ένα αξεπέραστο εμπόδιο. Γιατί διαφορετικά είναι έτοιμη να την πουλήσουν σ΄ ένα εξ΄ ολοκληρου τουρκικό επιχειρηματικό σχήμα!

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα η εταιρεία Σάμος Μαρίνες που ανήκει στον γνωστό από άλλες εποχές επιχειρηματία Κώστα Στέγγο επιδιώκει να πουλήσει την μαρίνα στην τουρκική Setur Turistik!

Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά έβαλε “πάγο” στα σχέδια για την πώληση. Για να δούμε. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για το casus belli: «Τεράστιο βαρίδι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πορεία της Τουρκίας προς τη Δύση

Αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο τις προηγούμενες δεκαετίες