OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Θρίλερ στον Έβρο: Σήμερα η δίκη που θα κρίνει την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

05/03/2018 - 07:36
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αρκούν για να τους κρατήσουν στη φυλακή της Τουρκίας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση των Τούρκων.

Σήμερα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα βρεθούν ενώπιον του Τούρκου δικαστή. Κατηγορία για κατασκοπία ούτε ευσταθεί, ούτε και υπάρχει και έτσι όλα δείχνουν πως το θρίλερ θα τελειώσει μέσα στις επόμενες ώρες ή τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, παρά και τις διαβεβαιώσεις που έχουν ληφθεί, όπως όλα δείχνουν από την τουρκική.

Υπάρχουν ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, καθώς στην περιοχή τα μέτρα που υπάρχουν και στις δυο πλευρές των συνόρων, κάμερες κλπ είναι πολλά και φαίνεται πως υπάρχουν όλα τα δεδομένα στη διάθεση της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς για τα όσα έχουν συμβεί.

Διαβάστε: Σκληρό πόκερ από Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς – «Θα παίξει το παιχνίδι όσο καιρό τον βολεύει»

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά είναι η στάση των Τούρκων. Αυτά τα περιστατικά συνήθως λύνονται σε επίπεδο τοπικού διοικητή. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι επέλεξαν να πάνε την υπόθεση ως το δικαστήριο. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα.

Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

Αυτό που φοβάται τώρα η ελληνική πλευρά είναι η εμμονή στην τυπολατρία από μέρους των Τούρκων με στόχο η διαδικασία αυτή να πάρει χρόνο και να συνεχιστεί η εσωτερική εκμετάλλευση.

Οι δύο Τούρκοι δικηγόροι, που με εντολή του προξενείου της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους φέρονται να έχουν διαβεβαιώσεις τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών πως δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.

Τώρα και με βάση τους χαμηλούς τόνους π[ου έχουν ακολουθηθεί από την επίσημη Τουρκία διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη, σημειώνεται ωστόσο πως για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει άνωθεν επέμβαση σε αντίθετη κατεύθυνση. 

Με πληροφορίες απο newsit.gr

Tags: ΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΕΒΡΟΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert