OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τι συμβαίνει με το επίδομα παραμεθορίου και το «δώρο» 4 ΗΕΕ

21/12/2016 - 18:00
Share on FacebookShare on Twitter

 Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την καταβολή των εκτός έδρας, εν είδει «επιδόματος παραμεθορίου» και «δώρου Χρστουγέννων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Onalert.grείχε δηλώσει ότι το επίδομα παραμεθορίου για τον Δεκέμβριο είχε δρομολογηθεί να καταβληθεί και έκανε λόγο για πρόσθετη «έκπληξη» τις επόμενες ημέρες.

Αυτό δεν ήταν άλλο από μια έξτρα παροχή τεσσάρων ημερών εκτός έδρας το οποίο βούληση του υπουργού ήταν να δοθούν σε όλο το προσωπικό, ανεξάρτητα με το εάν υπηρετούν στην παραμεθόριο ή μη.

Ωστόσο, αυτή η παροχή δόθηκε από το ΓΕΣ μόνο στο προσωπικό που δεν υπηρετεί στην παραμεθόριο, αδικώντας ουσιαστικά τα στελέχη που φυλάνε τα σύνορα.

Μέχρι και χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ απαντούσε στα απανωτά ερωτήματα που έθετε το Onalert ότι όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο, πρόκειται να λάβουν 8 συνολικά ημέρες αποζημίωση
, οι οποίες αντιστοιχούν 4 στο λεγόμενο «επίδομα παραμεθορίου» και οι άλλες 4 στον «μποναμά» που αποφασίστηκε από τον Πάνο Καμμένο να δοθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη.

Σήμερα ωστόσο υπήρξαν νέα δεδομένα και πληροφορηθήκαμε ότι έκαναν λάθος τις προηγούμενες ημέρες στη διεβεβαίωση που μας έδιναν και πως τελικά τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που φυλάνε «Θερμοπύλες», δεν θα πάρουν το «δώρο» που πήραν όλοι οι άλλοι.

Ορισμένοι άλλοι μάλιστα από το ΓΕΣ υποστήριζαν ότι υπάρχει τυπικό κόλλημα και δεν μπορούν να λάβουν οκτώ ΗΕΕ σε ένα μήνα.

Αντιδιαμετρικά με τον Στρατό Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε το δώρο σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της, ανεξάρτητα με το εάν έχουν παρει το «επιδομα παραμεθορίου» ή όχι.

Η Πολεμική Αεροπορία παρείχε απρόσκοπτα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου το επίδομα παραμεθορίου και τον Δεκέμβριο εδωσε πρόσθετα άλλες 4 ΗΕΕ στα στελέχη της, δηλαδή σύνολο 8 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Στρατός Ξηράς δεν έχει καταβάλει το καλούμενο ως «επίδομα παραμεθορίου» σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το κατέβαλε περιστασιακά, με αποτέλεσμα να χαθούν 6 μήνες από όλο το 2016.

Αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στα στελέχη του Στρατού Ξηρας που νιώθουν αδικημένα, ειδικά όσα έχουν υπηρετούν σε ππεριοχές και μονάδες μαζί με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και βλέπουν οι τελευταίοι να παίρνουν απροσκοπτα τα επιδόματα.

Μήπως θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας λύση; 


Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥΗΕΕΚΑΜΜΕΝΟΣ

Related Posts

Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Top News

Δέσποινα Καμπούρη: «Με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια πάρα πολύ καλή σχέση»

Γιάννης Κότσιρας: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν παιδικός μου ήρωας, τον λάτρευα και τον λάτρευε και η μητέρα μου»

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν έχω αγαπηθεί όσο θα ήθελα, το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχω εγώ με τις επιλογές μου

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert