Την “χασούρα” των καταθετών θα τη καλύψει …με φυσικό αέριο ο Ν.Αναστασιάδης.Διάγγελμα

Τι είπε ο Αναστασιάδης.

Την “χασούρα” των καταθετών θα τη καλύψει …με φυσικό αέριο ο Ν.Αναστασιάδης.Διάγγελμα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διάγγελμα στον κυπριακό λαό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου στις 20:30 το βράδυ. Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως η Κύπρος ζει τις πιο δραματικές ώρες μετά την εισβολή του ’74 και πως το κούρεμα των καταθέσεων που αναγκάστηκε να δεχτεί αποτελούσε τη λιγότερο οδυνηρή λύση, αφού είχε να επιλέξει μεταξύ αυτού ή άτακτης χρεοκοπίας που θα οδηγούσε στην κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και, εν τέλει στην έξοδο από το ευρώ.

Ανέλαβε το πολιτικό κόστος της απόφασης και δεσμεύτηκε όσοι επιλέξουν ν’ αφήσουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο, να πάρουν ομόλογα συνδεδεμένα με τα κέρδη από το φυσικό αέριο.

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης έκανε έκκληση στα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν αύριο Δευτέρα στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.


 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά τις δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου / REUTERS/Yiannis Kourtoglou
ΚΥΠΡΟΣ

ΓΓ ΟΗΕ μετά τη συνάντηση με Χριστοδουλίδη: «Δέσμευσή μου να διασφαλίσω ότι θα καταφέρουμε επιτέλους να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό»

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή, είπε ο Γκουτέρες