OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Την φιλία Αβραμόπουλου – Ερντογάν θυμήθηκαν οι Τούρκοι!

28/08/2014 - 00:22
Share on FacebookShare on Twitter

Την τιμητική τους είχαν στον Τουρκικό τύπο οι κύριοι Ευαγ. Βενιζέλος και Δημ. Αβραμόπουλος καθώς αναφέρονται σε σχέση με την ορκωμοσία Ερντογάν. Η εφημερίδα Turkiye, σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής θα λάβει μέρος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας», γράφει ότι έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση πως ο Αντιπρόεδρος της Ελλάδας και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα λάβει μέρος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το προεδρικό αξίωμα της Τουρκίας που αναλαμβάνει ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Τ.Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ελήφθη η απόφαση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην ορκωμοσία του κ. Ερντογάν ως Προέδρου, να παραστεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος.

Κατά τις πληροφορίες εδώ στην Ελλάδα  ο κ. Βενιζέλος προ ημερών είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Η επικοινωνία, όπως γράφτηκε, δεν ανακοινώθηκε.Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μίλησαν προτού ο κ.Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει επίσημα ότι δίνει το χρίσμα του Πρωθυπουργού στον κ. Νταβούτογλου.. <<Η ελληνική πλευρά είχε όμως τις πληροφορίες της (συμβαίνει και αυτό καμιά φορά) και πρόλαβε τα γεγονότα. Κάπως έτσι, ο Βενιζέλος πρέπει να είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου προκαταρκτικά>>, σημείωσε ο Μικροπολιτικός των Νέων.Όσον  αφορά την τελετή της ορκωμοσίας σημειώνει ότι  <<είναι η πρώτη φορά που η (ελληνική) κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί σε παρόμοια σεμνή τελετή από τον αρχιτελετάρχη του κυβερνητικού σχήματος Δημήτρη Αβραμόπουλο. Θυμίζω – γράφει- ότι ο υπουργός Αμυνας δεν έχει χάσει κανένα διεθνές χάπενινγκ, από την ενθρόνιση του νέου Πάπα μέχρι την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Νέλσον Μαντέλα>>.

Εγκώμια Αβραμόπουλου για Ερντογάν

Πάντως η   Turkiye όπως και η Yeni Safak, έχουν πλούσιο ρεπορτάζ  για τον κ.Αβραμόπουλο :

Με τον τίτλο  «Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας είπε: ο Ερντογάν έφθασε στο αποκορύφωμα της πολιτικής του πορείας» η πρώτη και «Συγχαρητήρια για το Προεδρικό Μέγαρο από τον Έλληνα φίλο», η δεύτερη,γράφουν ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ευχήθηκε ο νέος εκλεγείς Πρόεδρος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Ερντογάν, να έχει επιτυχία και τα νέα του καθήκοντα να είναι προς όφελος του τουρκικού λαού, της ειρήνης στην περιοχή, καθώς επίσης στη συνεργασία, στην ανάπτυξη και στη σταθερότητα. Και συνεχίζει η αναφορά:Ο κ. Αβραμόπουλος, που είπε ότι ο κ. Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη με τις φυσικές ηγετικές ιδιότητές του και την υποστήριξη του τουρκικού λαού στο προεδρικό αξίωμα, έχει φθάσει στο ανώτατο σημείο της πολιτικής διαδρομής,  ευχήθηκε αυτά τα νέα ύψιστα καθήκοντα του κ. Ερντογάν, οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του να είναι προς όφελος του λαού του και να εξυπηρετήσουν την ειρήνη, τη συνεργασία, την ανάπτυξη και στη σταθερότητα στην περιοχή.

Η φιλία μεταξύ Ερντογάν και Αβραμόπουλου έχει παρελθόν 20 ετών. Ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων κ. Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί μέχρι τις φυλακές στο Πιναρχισάρ, όταν ήταν φυλακισμένος ο κ. Ερντογάν, για να τον επισκεφθεί, αλλά δεν του είχε επιτραπεί η επίσκεψη.

Πληροφοριες αναφέρουν ότι ο Αβραμόπουλος σχεδιάζει επίσκεψη στην Τουρκία μέσα στον επόμενο μήνα και πριν φυσικά παραιτηθεί για να αναλάβει Επίτροπος στην ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Ραντεβού Αβραμόπουλου με τον τούρκο υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες και στο βάθος Άγκυρα

Τηλεφώνημα Αβραμόπουλου με τον Κέρυ για τα ελληνοτουρκικά



Οι τουρκικοί στόχοι στο Αιγαίο και πως θα «καταρριφθούν»

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΡΝΤΟΓΑΝΟΡΚΟΜΩΣΙΑΠΡΟΕΔΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

11/02/2026 - 17:41
Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

11/02/2026 - 15:15
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

11/02/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Ο Νετανιάχου έφτασε «διακριτικά» στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Τραμπ – Στο επίκεντρο το ζήτημα του Ιράν

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert