OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Την φιλία Αβραμόπουλου – Ερντογάν θυμήθηκαν οι Τούρκοι!

28/08/2014 - 00:22
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τιμητική τους είχαν στον Τουρκικό τύπο οι κύριοι Ευαγ. Βενιζέλος και Δημ. Αβραμόπουλος καθώς αναφέρονται σε σχέση με την ορκωμοσία Ερντογάν. Η εφημερίδα Turkiye, σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής θα λάβει μέρος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας», γράφει ότι έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση πως ο Αντιπρόεδρος της Ελλάδας και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα λάβει μέρος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το προεδρικό αξίωμα της Τουρκίας που αναλαμβάνει ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Τ.Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ελήφθη η απόφαση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην ορκωμοσία του κ. Ερντογάν ως Προέδρου, να παραστεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος.

Κατά τις πληροφορίες εδώ στην Ελλάδα  ο κ. Βενιζέλος προ ημερών είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Η επικοινωνία, όπως γράφτηκε, δεν ανακοινώθηκε.Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μίλησαν προτού ο κ.Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει επίσημα ότι δίνει το χρίσμα του Πρωθυπουργού στον κ. Νταβούτογλου.. <<Η ελληνική πλευρά είχε όμως τις πληροφορίες της (συμβαίνει και αυτό καμιά φορά) και πρόλαβε τα γεγονότα. Κάπως έτσι, ο Βενιζέλος πρέπει να είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου προκαταρκτικά>>, σημείωσε ο Μικροπολιτικός των Νέων.Όσον  αφορά την τελετή της ορκωμοσίας σημειώνει ότι  <<είναι η πρώτη φορά που η (ελληνική) κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί σε παρόμοια σεμνή τελετή από τον αρχιτελετάρχη του κυβερνητικού σχήματος Δημήτρη Αβραμόπουλο. Θυμίζω – γράφει- ότι ο υπουργός Αμυνας δεν έχει χάσει κανένα διεθνές χάπενινγκ, από την ενθρόνιση του νέου Πάπα μέχρι την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Νέλσον Μαντέλα>>.

Εγκώμια Αβραμόπουλου για Ερντογάν

Πάντως η   Turkiye όπως και η Yeni Safak, έχουν πλούσιο ρεπορτάζ  για τον κ.Αβραμόπουλο :

Με τον τίτλο  «Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας είπε: ο Ερντογάν έφθασε στο αποκορύφωμα της πολιτικής του πορείας» η πρώτη και «Συγχαρητήρια για το Προεδρικό Μέγαρο από τον Έλληνα φίλο», η δεύτερη,γράφουν ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ευχήθηκε ο νέος εκλεγείς Πρόεδρος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Ερντογάν, να έχει επιτυχία και τα νέα του καθήκοντα να είναι προς όφελος του τουρκικού λαού, της ειρήνης στην περιοχή, καθώς επίσης στη συνεργασία, στην ανάπτυξη και στη σταθερότητα. Και συνεχίζει η αναφορά:Ο κ. Αβραμόπουλος, που είπε ότι ο κ. Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη με τις φυσικές ηγετικές ιδιότητές του και την υποστήριξη του τουρκικού λαού στο προεδρικό αξίωμα, έχει φθάσει στο ανώτατο σημείο της πολιτικής διαδρομής,  ευχήθηκε αυτά τα νέα ύψιστα καθήκοντα του κ. Ερντογάν, οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του να είναι προς όφελος του λαού του και να εξυπηρετήσουν την ειρήνη, τη συνεργασία, την ανάπτυξη και στη σταθερότητα στην περιοχή.

Η φιλία μεταξύ Ερντογάν και Αβραμόπουλου έχει παρελθόν 20 ετών. Ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων κ. Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί μέχρι τις φυλακές στο Πιναρχισάρ, όταν ήταν φυλακισμένος ο κ. Ερντογάν, για να τον επισκεφθεί, αλλά δεν του είχε επιτραπεί η επίσκεψη.

Πληροφοριες αναφέρουν ότι ο Αβραμόπουλος σχεδιάζει επίσκεψη στην Τουρκία μέσα στον επόμενο μήνα και πριν φυσικά παραιτηθεί για να αναλάβει Επίτροπος στην ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Ραντεβού Αβραμόπουλου με τον τούρκο υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες και στο βάθος Άγκυρα

Τηλεφώνημα Αβραμόπουλου με τον Κέρυ για τα ελληνοτουρκικά



Οι τουρκικοί στόχοι στο Αιγαίο και πως θα «καταρριφθούν»

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΡΝΤΟΓΑΝΟΡΚΟΜΩΣΙΑΠΡΟΕΔΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bloomberg: Η Τουρκία επιδιώκει να δώσει στον Ερντογάν την εξουσία να κηρύξει ΑΟΖ έως και τα 200 ν.μ.

15/05/2026 - 16:43
ΜΟΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΜΟΕ: Ο διοικητής της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ «Ρίμινι» επισκέφθηκε την τουρκική 9η Συνοριακή Ταξιαρχία στην Ανδριανούπολη [pics]

14/05/2026 - 21:14
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία και «Γαλάζια Πατρίδα»: Καταδικασμένη να αποτύχει κάθε μονομερής ενέργεια

14/05/2026 - 19:42

Διαβάστε Επίσης

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο

Axios: Η Κούβα αγόρασε πάνω από 300 στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους

Νετανιάχου: «Επεκτείνουμε τον έλεγχό μας στην Γάζα – Είχα προειδοποιήσει για την απειλή των drones πριν 6 χρόνια»

Axios: Οι σύμβουλοι του Τραμπ ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να εισβάλλει στην Ταϊβάν τα επόμενα 5 χρόνια

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ιράν: Ο Γκαλιμπάφ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για τις σχέσεις με την Κίνα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πυρκαγιά από επίθεση drone στον πυρηνικό σταθμό Barakah

APKWS: Τα βρετανικά Typhoon στη Μέση Ανατολή εξοπλίζονται με το αντι-drone σύστημα

Top News

Η Μαρία Καρυστιανού στον Άρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα - «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

Παύλος Πολάκης: Η νέα ανάρτηση, οι κλονισμένες ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη διαγραφή του και ο παράγοντας Τσίπρας

Eurovision 2026: Η στιγμή που η Δανία «υιοθετεί» τον εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου που έμεινε μόνος στο Green Room

Dara για Eurovision 2026: «Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να έρθω, είχα άγχος και αμφιβολίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert